Σάββατο, 3 Μαΐου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φυλακισμένοι, φτωχοί, τρανσέξουαλ θα αφήσουν λουλούδια στον τάφο του πάπα Φραγκίσκου

APTOPIX Vatican Pope

Η αίθουσα Τύπου του Βατικανού ανακοίνωσε ότι από χθες (Τετάρτη, 23/4) το πρωί μέχρι απόψε (Πέμπτη (24/4) στις 7 το απόγευμα, απέτισαν φόρο τιμής στον Πάπα Φραγκίσκο. Μεταξύ άλλων, μετέβησαν στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου για το ύστατο χαίρε στον «πάπα των φτωχών» και ποδοσφαιριστές των ομάδων Ρόμα και Λάτσιο.

Πριν απο λίγο, το ιταλικό υπουργείο Δικαιοσύνης έκανε γνωστό ότι δόθηκε ειδική άδεια σε έξι φυλακισμένους, ώστε να μπορέσουν να μεταβούν στην βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζιόρε, όπου θα ταφεί ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο. Μαζί με φτωχούς, αθίγγανους, τρανσέξουαλ, πρώην εκδιδόμενες γυναίκες, θα αφήσουν ένα άσπρο τριαντάφυλλο πάνω στον τάφο του. Πρόκειται, συνολικά, για 40 ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια είχαν γνωρίσει τον Φραγκίσκο.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία των πολιτικών ηγετών στην κηδεία του Σαββάτου, o Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «θα ήθελε να συναντήσει όλους τους ξένους ηγέτες που θα μεταβούν στη Ρώμη». Την παρουσία τους στη νεκρώσιμη ακολουθία του πάπα Φραγκίσκου ανακοίνωσαν, επίσης, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More