Υποβρύχιος και παράκτιος καθαρισμός σε λιμάνια και παραλίες στην Ήπειρο
Στην Πρέβεζα, οι δράσεις της I sea στην παράκτια ζώνη, ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τετάρτη 8 Απριλίου, με τον υποβρύχιο καθαρισμό του αλιευτικού καταφυγίου του λιμανιού.
Έγιναν καθαρισμοί σε Αμμουδιά, Σύβοτα, Πλαταριά, Δέλτα Καλαμά και Δρέπανο. Στόχος του προγράμματος “Προσφέρω” αποτελεί η απομάκρυνση απορριμμάτων αλλά και η ενεργοποίηση κάθε τοπικής κοινότητας να προσφέρει καθαρότερες θάλασσες κι ακτές.
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Νταή, δήμαρχο Ηγουμενίτσας, ο όγκος των απορριμάτων ήταν σε λογικά πλαίσια, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει περιβαλλοντική συνείδηση, ενώ η δράση ευαισθητοποίησε περαιτέρω τον κόσμο σε ό,τι αφορά την προστασία του φυσικού παράκτιου περιβάλλοντος.
Βάσει των στοιχείων που παραθέτει η περιβαλλοντική οργάνωση iSea από τον Μάιο του 2018, μέχρι και σήμερα, έχουν υλοποιηθεί 298 καθαρισμοί, συγκεκριμένα 158 παράκτιοι και 140 υποβρύχιοι, κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν συλλεχθεί και απομακρυνθεί περισσότεροι από 93 τόνοι απορριμμάτων, με την πολύτιμη συμμετοχή 135 δυτών.
Επίσης έχουν πραγματοποιηθεί 16 ενημερωτικές εκδηλώσεις ενημερώνοντας 1.593 πολίτες για το ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης για το πρόβλημα των υδάτινων απορριμμάτων στη χώρα μας, καθώς και τις ορθές πρακτικές πρόληψης και μείωσης των απορριμμάτων στην καθημερινότητα.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More