Υεμένη: Οι αντάρτες Χούθι κατηγορούν τις ΗΠΑ για νέες επιθέσεις στη Σαναά
Οι αντάρτες Χούθι κατηγόρησαν τη Δευτέρα τις Ηνωμένες Πολιτείες για περίπου δέκα νέες επιθέσεων στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, και τις γύρω περιοχές. Σύμφωνα με την κρατική ειδησεογραφική υπηρεσία των Χούθι, Saba, οι αμερικανικές επιθέσεις επικεντρώθηκαν σε κρίσιμους δρόμους της πόλης, όπως η οδός Αρμπαίν και η οδός του αεροδρομίου.
Οι Χούθι αναφέρουν τις επιθέσεις αυτές ως μέρος της συνεχιζόμενης «αμερικανικής επιθετικότητας» και συνδέουν τη δράση αυτή με τη στρατηγική των ΗΠΑ κατά της Ιρανικής υποστηριζόμενης αντάρτικης ομάδας.
Η ένταση στην περιοχή συνεχώς αυξάνεται καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες εντείνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις εναντίον των Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, σε μια ευρύτερη προσπάθεια να περιορίσουν την επιρροή της Τεχεράνης στην περιοχή της Υεμένης.
Πηγή: AFP
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More