Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρείς Φίλοι προωθούν τον τουρισμό και τις “Γλυκές αναμνήσεις”

Ενίοτε η συνεργασία, μπορεί να αποδειχθεί το ισχυρό χαρτί της οικονομικής ανάπτυξης, ειδικά σε περιοχές που φθίνουν πληθυσμιακά.

Από τα Χρυσοχώραφα, ένα χωριό των Σερρών με καταγεγραμμένη την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ  Βασίλης Αναστασιάδης δείχνει τα οφέλη της φιλίας και της συνεργασίας.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ξεκίνησαν μαζί από παιδιά να παίζουν στην απεραντοσύνη των χρυσοχώραφων και να παρατηρούν την ζωή να “τρέχει” μακριά προς τις πόλεις, αφήνοντας μόνο τα λίγα βουβάλια στην λίμνη Κερκίνη να απολαμβάνουν την φύση. Μεγαλώνοντας, οι τρεις φίλοι αποφάσισαν να ζήσουν την δική τους περιπέτεια, λίγο διαφορετική από εκείνη που περιέγραψε η Γαλάτεια Καζαντζάκη, αλλά με το ίδιο πνεύμα∙ να φροντίζουν ο ένας τον άλλο, να δημιουργούν ζωή στο μέσον του πουθενά, αναπτύσσοντας θάρρος, πρωτοβουλία, με αγάπη και σεβασμό για την φύση. Έτσι, συνέχισαν το παιχνίδι τους, μέσα από την αυθόρμητη ανάγκη να διατηρήσουν και να αναδείξουν τα πλεονεκτήματα του τόπου τους.

Ο Τρύφωνας Γιαντσίδης, βουβαλοτρόφος, είναι εκτροφέας και παραγωγός προϊόντων από βουβάλι. Κατάλαβε ότι το μάρκετινγκ χρειαζόταν την συνδρομή και άλλων επιχειρηματιών. Έτσι, όπως λέει: «Αποφασίσαμε ότι αυτά τα ζώα μπορούν να δώσουν την πρώτη ύλη για δεκάδες μοναδικά προϊόντα, τα οποία μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες και να αναδείξουν τον τόπο».

Σύμφωνα με τον Νίκο Γάλλιο, ιδιοκτήτη ξενώνα, ο οποίος με το σκάφος πραγματοποιεί βαρκάδες στην Κερκίνη, «συνενώνουμε όλο το πακέτο από την παραγωγή, την φιλοξενία και το τελικό προϊόν και κατά την διάρκεια μιας περιηγήσεως προτρέπουμε τους επισκέπτες να πάνε στην φάρμα του Τρύφωνα. Μακάρι να μπορέσουμε να εξελίξουμε τις δουλειές για να μείνουν στον τόπο και τα παιδιά μας. Οι δυνατότητες είναι μεγάλες και μια οικογένεια μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς».

Ο Γιάννης Ιβαντζίκης, δεύτερη γενιά επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου, λέει πως κάθε εποχή έχει τα δικά της προϊόντα. «Παράγουμε παγωτό το καλοκαίρι και γλυκά τον χειμώνα. Όλα από βουβαλίσιο γάλα. Πρέπει να ασχοληθούμε με τον αγροτουρισμό και υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Από την εμπειρία του συμπεραίνει ότι μόνο με την συνεργασία μεταξύ επιχειρηματιών μπορούν να αναπτυχθούν περιοχές όπως τα Χρυσοχώραφα. Αύριο Παρασκευή ξεκινά ένα τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων, μια γιορτή των Αποδήμων απανταχού Χρυσοχωραφιτών, στην οποία καλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να μάθουν, να γευτούν και να απολαύσουν.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More