Το ιχθυοτροφείο πέστροφας στα Άνω Πορόϊα
Ο συνδυασμός της μοναδικής θέας και του γαστρονομικού προορισμού συμπίπτουν σε ένα σημείο στον χάρτη.
Στα Άνω Πορόϊα Σερρών. Από εκεί ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Αναστασιάδης κάνει πραγματικότητα την αίσθηση των οπτικών και γευστικών απολαύσεων.
Ο Γιώργος Θεοδωρακέλης- ιχθυοτρόφος- ιδιοκτήτης οικογενειακής επιχείρησης ιχθυοτροφείου πέστροφας, συνεχίζει την δουλειά του πατέρα του, ο οποίος είχε το δικό του όραμα για τον τόπο του. Επέστρεψε στην περιοχή από την Γερμανία το 1981 και παρά τις τρομακτικές αντιξοότητες, χωρίς δρόμο, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, δημιούργησε όλες τις υποδομές και για την ροή του νερού και κατάφερε να στήσει το ιχθυοτροφείο, που λειτουργεί παράλληλα με ένα εστιατόριο.

«Το νερό είναι ο σύμμαχος σε μια τέτοια επιχείρηση και η πέστροφα χρειάζεται καθαρά νερά για να επιβιώσει». Αυτό αποτελεί εγγύηση για τα προϊόντα που θα δοκιμάσουν οι επισκέπτες, ενώ διαφορετικοί τρόποι μαγειρέματος προσφέρουν εναλλακτικές προτάσεις για τους απαιτητικούς.

Με θέα την λίμνη Κερκίνη, μέσα στο δάσος από βελανιδιές και οξιές το περιβάλλον αυτής της ανεπανάληπτης ομορφιάς, δίνει στα πιάτα άλλη γεύση.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More