Τετάρτη, 27 Αυγούστου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε ενισχυμένη αστυνομική φύλαξη στο σπίτι του Μπολσονάρου

Jair Bolsonaro

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας, Αλεξάντερ ντε Μοράες, διέταξε την αστυνομία να ενισχύσει την ασφάλεια γύρω από το σπίτι του πρώην προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρου, ο οποίος βρίσκεται υπό κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Στην απόφαση, ο Μοράες εξουσιοδότησε την αστυνομία να παρακολουθεί τον Μπολσονάρου πλήρως κοντά στο σπίτι του, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι συμμορφώνεται με τις περιοριστικές διαταγές που έχουν εκδοθεί εναντίον του.

Η αστυνομία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι βρήκε στο τηλέφωνο του ένα προσχέδιο επιστολής με αίτημα για άσυλο στην Αργεντινή. Η επιστολή είχε τελευταία φορά τροποποιηθεί το 2024, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η νομική υπεράσπιση του δήλωσε ότι το έγγραφο δεν αποτελεί απόδειξη ότι υπάρχει κίνδυνος διαφυγής για τον πρώην πρόεδρο.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More