Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη στη Θεσσαλονίκη

Το 2023, ο τουρισμός της Θεσσαλονίκης, έκλεισε με άνοδο 14% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, με περίπου 2,5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις επισκεπτών, στα καταλύματα της πόλης. Μέσα Ιουνίου πια, και η Θεσσαλονίκη πλημμυρίζει με τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, τη χρονιά που πέρασε, η πρώτη ξένη αγορά για την Θεσσαλονίκη ήταν η Αμερικανική, ενώ ακολουθεί το Ισραήλ, η Γερμανία, η Κύπρος, και η Τουρκία, ενώ ακολουθούν και άλλες βαλκανικές χώρες

Στην κορυφή για τους τουρίστες, βρίσκεται η απολαυστική θέα του Θερμαϊκού κόλπου και το φαγητό, ενώ στα παράπονα τους, συμπεριέλαβαν την κυκλοφοριακή συμφόρηση και την οδηγική συμπεριφορά.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι αυξήσεις διανυκτερεύσεων στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκαν από τουρίστες που έρχονται από Κορέα, Κίνα, Τουρκία και Αυστραλία.

Οι διεθνείς αεροπορικές και οδικές αφίξεις το πρώτο τρίμηνο του 2024, έφτασαν τα 2,8 εκατομμύρια, καταγράφοντας άνοδο πάνω από 15%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ρεπορτάζ: Παύλος Αθανάσιος Χαλβατζής

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More