Τα μυστικά για το καλό ψήσιμο του οβελία από τους κρεοπώλες: Όχι πολλά καρυκεύματα ούτε ψήσιμο σε δυνατή φωτιά για να γίνει “λουκούμι”
Τα μυστικά για το καλό ψήσιμο του αρνιού και του κατσικιού, αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών, κ. Σάββας Κεσίδης, ενόψει Πάσχα.
Όπως είπε, το αρνάκι γάλακτος δεν χρειάζεται ούτε πολλά καρυκεύματα ούτε ψήσιμο σε πολύ δυνατή φωτιά για να γίνει “λουκούμι”, παρά μόνο αλάτι και πιπέρι.
Αναφερόμενος στις τιμές των αμνοεριφίων, ο κ. Κεσίδης είπε ότι φέτος σφάχτηκαν 450.000 αρνιά σε σχέση με τα 700.000 πέρυσι, κι αυτή η έλλειψη αποτυπώνεται και στις τιμές, αφού η ζήτηση φέτος παραμένει η ίδια, όμως η προσφορά είναι μικρότερη, καθώς δεν υπάρχει εμπόρευμα, λόγω Daniel και ζωονόσων( ευλογιάς και πανώλης) τα τελευταία 2,5 χρόνια. ” Το 40% των πελατών είναι συνταξιούχοι και, καθώς οι συντάξεις θα μπουν στα τέλη του μήνα, δεν θα έχουν τα χρήματα να αγοράσουν αρνί”, επισήμανε ο κ. Κεσίδης, προσθέτοντας σε ό,τι αφορά τα ελληνικά αρνιά και τα διακριτικά σημάδια για το πώς τα ξεχωρίζεις από τα ξένα: “Δεν μπορείς να κοροϊδέψεις πελάτη γιατί το έκλεισες το μαγαζί σου”.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More