Τέταρτο αναγνωρίσιμο τυροκομικό προϊόν παγκοσμίως η ελληνική φέτα
Το τέταρτο αναγνωρίσιμο τυροκομικό προϊόν παγκοσμίως είναι σήμερα η ελληνική φέτα. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, μάλιστα, σημειώθηκε 7% ποσοτική αύξηση στις εξαγωγές.
Η περαιτέρω ενίσχυση του προϊόντος στη χώρα μας προϋποθέτει την στήριξη των κτηνοτρόφων με αρωγό την πολιτεία όπως επισημαίνουν επαγγελματίες του κλάδου.
Την ανάγκη ενός μόνιμου μηχανισμού ελέγχων και άμεσης αντιμετώπισης των ζωονόσων, επισημαίνουν οι αιγοπροβατοτρόφοι.
Οι κτηνοτρόφοι ζητούν την λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την προστασία της παραγωγής πρόβειου γάλακτος και της φέτας κατ’ επέκταση.
Ρεπορτάζ: Χριστίνα Τοπούζη
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More