Τάσος Θωμαΐδης: Ο οινοποιός από την Πιπεριά Αριδαίας που άφησε τα πανεπιστημιακά έδρανα και το μπάσκετ για χάρη του κρασιού
Στην Πιπεριά Αριδαίας, ο Τάσος Θωμαΐδης άφησε τα πανεπιστημιακά έδρανα και τα μπασκετικά παρκέ που τίμησε για σαράντα ολόκληρα χρόνια, για να γίνει οινοποιός.
Όπως είπε, προερχόμενος από αγροτική οικογένεια ο ίδιος, ήταν κάτι που το ήθελε από μικρό παιδί, οπότε ήταν μονόδρομος η ενασχόλησή του με το κρασί. Στη συνέχεια, μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις του στον γιο του Φώτη.
Η οικογένεια ήταν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, και, ερχόμενοι από την περιοχή του Πόζαρ Αριδαίας, απέκτησαν τα πρώτα τους αμπέλια, με 130 στρέμματα αμπελώνα, επτά ετικέτες μονοποικιλιακών και blend οίνων και παραγωγή 90.000 φιαλών ετησίως.
Στο οινοποιείο του που πρωτοστάτησε στην ανάδειξη της σπάνιας ελληνικής ποικιλίας Αμάσσι, παράγονται μοναδικά κρασιά από ποικιλίες Αμάσσι, Chardonnay, Gewutztraminer, Ξινόμαυρο, Merlot, Cabernet Sauvignon και Syrah, χάρις στο ιδιαίτερο και ευνοϊκό μικροκλίμα της περιοχής του Πόζαρ.
Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο, ενώ διαθέτει και παραδοσιακό πέτρινο αποστακτήριο.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More