Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύμη – Εξαφάνιση Μόσλεϊ: Βήμα – βήμα οι έρευνες των αρχών μέσα από το ΕΡΤNews – Με κομμένη την ανάσα περιμένουν όλοι να βρεθούν τα ίχνη του (βίντεο +φωτό)

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του 68χρονου Βρετανού δημοσιογράφου και γνωστού τηλεοπτικού γιατρού του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, καθώς οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται για τρίτη μέρα σήμερα, χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. Στη Σύμη, όπου εξαφανίστηκε ο 68χρονος το απόγευμα της Τετάρτης, βρίσκονται από χθες το βράδυ και τα τέσσερα παιδιά του, ενώ με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών ολόκληρη η τοπική κοινωνία, αλλά και τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης που καταγράφουν στιγμή προς στιγμή τα όσα διαδραματίζονται.

Οι τοπικές αρχές προσπαθούν να “συνθέσουν” το παζλ της υπόθεσης, αξιοποιώντας κάθε στοιχείο ή λεπτομέρεια που μπορεί να ρίξει φως στις συνθήκες εξαφάνισης του δημοφιλούς δημοσιογράφου. Οι φωτογραφίες που απομονώθηκαν από κάμερα ασφαλείας έδωσαν ένα νέο πιθανό στίγμα των κινήσεων του αγνοούμενου και πλέον οι έρευνες επικεντρώνονται σε μια ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή, την οποία ούτε οι κτηνοτρόφοι του νησιού δεν προσεγγίζουν.

Πλέον κλιμάκια των εμπλεκόμενων στις έρευνες αρχών “χτενίζουν” σπιθαμή προς σπιθαμή αυτή την περιοχή, βόρεια από το Πέδι και συγκεκριμένα στον λόφο της Νουλιάς.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΡΤnews στη Σύμη Αριστείδης Μιαούλης, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο αν ακολούθησε αυτό το μονοπάτι προς την Αγία Μαρίναο 68χρονος να έφτασε, να έκανε ενδεχομένως το μπάνιο του και να επέστρεψε θέλοντας να έχει τον Γιαλό, όπου διέμενε, μπροστά του και ίσως κάπου εκεί να βρίσκεται.

Πρόκειται για σημείο που έχει ερευνηθεί ήδη από τις αρχές, όμως, σήμερα, πεζοπόρα τμήματα διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες, αναζητώντας κάποιο ίχνος του παρουσιαστή του BBC.

Από αέρος στις έρευνες συνδράμει drone, ενώ βοηθά και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

Τις έρευνες παρακολουθούν δημοσιογραφικές αποστολές και από την Μεγάλη Βρετανία καθώς ο Μάικλ Μόσλεϊ είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα του παρουσιαστής.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, μιλώντας στο ΕΡΤnews εξέφρασε την εκτίμηση από τη στιγμή που έχει στοχοθετηθεί η περιοχή των ερευνών τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για τους στελέχη των υπηρεσιών που τις διενεργούν.

«Πιστεύω ότι σήμερα θα τελειώσει το όλο πρόβλημα και θα βρούμε τον άνθρωπο. Ψάχνουμε απεγνωσμένα. Είναι τεράστια αγωνία που βιώνουμε όλοι» είπε συμπληρώνοντας πως υπάρχουν πάνω από 100 150 ξένοι δημοσιογράφοι στο νησί, που καλύπτουν το θέμα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More