Συναγερμός στην Πολωνία: Απογείωση μαχητικών αεροσκαφών μετά από ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Πολωνικά και συμμαχικά αεροσκάφη αναπτύχθηκαν νωρίς την Τετάρτη για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του πολωνικού εναέριου χώρου, αφού η Ρωσία εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις στη δυτική Ουκρανία κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ.
«Ζεύγη μαχητικών ταχείας αντίδρασης και αεροσκάφος πρώιμης προειδοποίησης έχουν απογειωθεί, ενώ τα επίγεια συστήματα αεράμυνας και τα ραντάρ έχουν τεθεί σε υψηλότερη ετοιμότητα», ανέφερε το επιχειρησιακό επιτελείο σε ανάρτηση στο X.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας σχεδόν ολόκληρη η Ουκρανία βρισκόταν υπό συναγερμό αεροπορικών επιθέσεων, μετά τις προειδοποιήσεις της Ουκρανικής Αεροπορίας για ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones.
Πηγή: Reuters
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More