Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννίνων με τον δήμαρχο Αθηναίων για τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας υποδέχτηκε τον δήμαρχο Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Τώρα» στην ΚΕΔΕ, Χάρη Δούκα, στο πλαίσιο του 1ου Πολυθεματικού Συνεδρίου για τους ΟΤΑ, στο οποίο ο Δήμος Ιωαννιτών είναι συνδιοργανωτής. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας και πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, Παναγιώτης Νταής
Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση, με τον κ. Μπέγκα να επισημαίνει ότι οι δήμοι βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή και χρειάζονται πόρους και θεσμική αυτοτέλεια για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών.
Ο κ. Νταής υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού των δήμων για τη διεκδίκηση οικονομικής αυτοτέλειας, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που προκάλεσαν οι πρόσφατες κακοκαιρίες στην Ήπειρο.
Ο κ. Δούκας στάθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των δήμων, επισημαίνοντας ότι η φτωχοποίηση της αυτοδιοίκησης απαιτεί δυναμικές δράσεις. Ανέφερε ότι στις 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία δημάρχων έξω από τη Βουλή, ενώ θα γίνει και συμβολικό κλείσιμο των δήμων. Παράλληλα εξέφρασε ανησυχία για τον νέο κώδικα αυτοδιοίκησης και τον εκλογικό νόμο, τους οποίους χαρακτήρισε βήματα προς «λάθος κατεύθυνση», τονίζοντας ότι περιορίζουν αρμοδιότητες και πόρους των δήμων.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More