Σάββατο, 1 Μαρτίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Δένδια με τον Βρετανό ομόλογό του: Ο υπ. Άμυνας επεσήμανε το διαρκές Casus Belli της Τουρκίας κατά της Ελλάδας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΕΘΑ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ / EUROKINISSI)

Με ε τον Βρετανό ομόλογό του Τζον Χιλ συναντήθηκε ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί σειρά σημαντικών επαφών στο Λονδίνο.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Ο κ. Δένδιας ανέλυσε τις ελληνικές θέσεις στον ομόλογό του στο Λονδίνο και σε όλες τις συναντήσεις που είχε με Βρετανούς αξιωματούχους, επισημαίνοντας το διαρκές Casus Belli της Τουρκίας κατά της Ελλάδας.

Ο υπουργός ανέδειξε τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ και εξετάστηκε η κατάσταση ασφαλείας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ενώ υπογραμμίστηκε η σημασία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκε το θέμα της πώλησης 40 αεροσκαφών Eurofighter Typhoon μαζί με πυραύλους αέρος- αέρος Meteor, ίδιους με αυτούς των ελληνικών Rafale.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ελληνική πλευρά έχει δηλώσει την αντίθεσή της προς το Παρίσι που είναι μέρος της κοινοπραξίας των Meteor όπως και στη Μ. Βρετανία που κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό της κοινοπραξίας κατασκευής.

Σχετική είδηση

Στο Λονδίνο ο Ν. Δένδιας: Στο επίκεντρο της συνάντησης με Τ. Χιλ οι δυνατότητες ενίσχυσης των σχέσεων αμυντικής βιομηχανίας Ελλάδας – Βρετανίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More