Συμβουλές της τελευταίας στιγμής ενόψει Πανελλαδικών – Στο ΕΡΤΝews ο σύμβουλος εκπαίδευσης Κ. Κότιος
«Τα παιδιά γενικότερα θέλουν μια ηρεμία παραμονή των Πανελλαδικών σήμερα, να χαλαρώσουν, να κάνουν την τελευταία τους επανάληψη, να μιλήσουν με τους καθηγητές τους για να λύσουν τις τελευταίες απορίες, να κοιμηθούν φυσιολογικά στην ώρα τους, να κάνουν διαφορετικές συζητήσεις, να αποφύγουν τους αγχώδεις ή αυτούς που είδαν όνειρο το θέμα ή μίλησαν με το Chatgpt», είπε ο σύμβουλος εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Κότιος, μιλώντας στο ΕΡΤΝews και την εκπομπή «Συνδέσεις».
Διευκρίνιση για το «πρόχειρο»
Πρόχειρο θεωρούνται οι τελευταίες 16 σελίδες και για παραπάνω πρέπει να υπάρξει ειδική αίτηση στην επιτροπή για να μας δώσουν χαρτί. Γράφω πάνω «πρόχειρο» και ξεκινάω από την τελευταία, μετά πάω στην προτελευταία κλπ.
«Τελευταία στιγμή που τα παιδιά έχουν το άγχος τους, δεν χρειάζεται να μεγαλοποιούμε κάποια πράγματα όπως είναι το πρόχειρο», τόνισε.
Στην «τροχιά του μηχανογραφικού» μπαίνουμε με βάση την περυσινή ημερομηνία 8- 18 Ιουλίου. Μετά τις 26 – 27 βγαίνουν οι βαθμολογίες, υπενθύμισε ο σύμβουλος εκπαίδευσης.
«Τελευταία μέρα δεν θα έκανε καλό να συζητήσουμε τι θα γίνει μετά. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες- εναλλακτικές. Δεν ισχύει ότι κρίνεται η ζωή μου, αν δεν έγραψα καλά ούτε αν περάσω πρώτος. Ακόμα και ο πρώτος των πρώτων δεν είναι δεδομένο ότι θα είναι επιτυχημένος γιατί θέλουμε πολλά άλλα πράγματα μετά και κυρίως αυτό που ακούμε από την αγορά εργασίας, που είναι οι δεξιότητες που πρέπει να καλλιεργήσουμε.
Δεν χανόμαστε ακόμα και αν δεν περάσουμε σε καμία σχολή. Και στα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα κολέγια με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα, υπάρχειι το δεύτερο μηχανογραφικό που βγήκε χθες, όπως βγήκαν και όλες οι ειδικότητες των ΣAΕΚ, (πρώην ΙΕΚ).
Έχουμε πάνω από 20 πανεπιστήμια στη χώρα με δεκάδες σχολές και τμήματα το καθένα αν και ο περισσότερος κόσμος ξέρει τα βασικά, είπε ο Κωνσταντίνος Κότιος, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο είχε μιλήσει από την ίδια εκπομπή για τις σχολές τους μέλλοντος.
Πηγή: ΕΡΤΝews – Εκπομπή Συνδέσεις με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και την Κατερίνα Δούκα
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More