Στα Χανιά ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Σύσκεψη για τη διαχείριση του μεταναστευτικό
Σε σύσκεψη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ρεύματος που τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να επανακάμπτει, κάλεσε τους τοπικούς φορείς των Χανίων, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Τρύφων Κοντιζάς, στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας στα Δικαστήρια.
Η σύσκεψη έγινε αιφνιδιαστικά και κεκλεισμένων των θυρών, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, Νίκου Καλογερή, του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και των τοπικών υπηρεσιακών στελεχών της Αστυνομικής Περιφερειακής Διεύθυνσης, καθώς και της τοπικής ηγεσίας του Λιμενικού.
Αντικείμενο και μοναδικό θέμα της σύσκεψης η κατά τόπους διαχείριση που γίνεται στους μετανάστες που εντοπίζονται στα ανοιχτά της Κρήτης και της Γαύδου, με τους τοπικούς φορείς να επιβεβαιώνουν την καλή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών, ωστόσο επανέφεραν και την κοινή θέση να ενισχυθεί η προσπάθεια από το κεντρικό κράτος, για ένα τόσο μείζον εθνικό θέμα.
Στη συνέχεια ο Αντιναύαρχος επισκέπτεται το Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στο Μαράθι Χανίων, προκειμένου να συναντήσει τα στελέχη από τη Λιβύη, που εκπαιδεύονται αυτές τις ημέρες στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, των δυνάμεων ασφαλείας του στρατάρχη της Ανατολικής Λιβύης, Χαφτάρ.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More