Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στήριξη στην μη κερδοσκοπική οργάνωση Food On από την Ελληνική Πρωτοβουλία

Επιχορήγηση ύψους 25.000 δολαρίων χορήγησε η  Ελληνική Πρωτοβουλία στη
μη κερδοσκοπική οργάνωση FoodOn για την υποστήριξη των προγραμμάτων της
που επιτρέπουν στους νέους Έλληνες να βγουν από την ανεργία και τη
φτώχεια και να επιτύχουν την οικονομική ανεξαρτησία και την κοινωνική
ένταξη.
Η Food On επικεντρώνεται στην επαγγελματική κατάρτιση ατόμων για τη
βιομηχανία τροφίμων και ποτών, μια αγορά με υψηλή ζήτηση και σχετικά
χαμηλά προαπαιτούμενα εισόδου σε αυτή. Με τη δωρεά των 25.000 δολαρίων
της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, η Food On μπορεί να προσλάβει έναν υπεύθυνο
κατάρτισης που θα βοηθήσει στην τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας και σε
άλλες πτυχές του έργου της Food On.
Εκτός από την τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας, η Food On επικεντρώνεται σε
μια λιγότερο κατανοητή διάσταση της φτώχειας – τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Το εργαλείο που χρησιμοποιεί η οργάνωση για την καταπολέμησή του είναι
το κοινωνικό δείπνο, με βάση τη φιλοσοφία της ότι το κοινωνικό δείπνο,
όπου όλοι μαζί στο τραπέζι του δείπνου συναντιούνται ως ίσοι, βοηθά σε
πολλαπλά επίπεδα.
Περίπου κάθε τρεις εβδομάδες, η Food On οργανώνει γεύματα για 16 από
τους ωφελούμενους της, οι οποίοι γευματίζουν με 16 μη ωφελούμενους της,
«ανθρώπους από άλλες οργανώσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε και οι
οποίοι θέλουν να βοηθήσουν», δήλωσε ο ιδρυτής της Food On Αργύρης
Ζαννιάς. Οι συνδαιτημόνες δεν γνωρίζουν ο ένας τον άλλον – ούτε την
κοινωνική θέση του άλλου. Συναντιούνται καθισμένοι σε αυτά τα τραπέζια,
απολαμβάνοντας ένα καλό γεύμα και μια φιλική συζήτηση. Πάνω από 5.760
άτομα έχουν επωφεληθεί μέχρι σήμερα από τα προγράμματα τοποθέτησης σε
θέσεις εργασίας και τα κοινωνικά δείπνα της Food On.
Το πρόγραμμα των κοινωνικών δείπνων και οι στόχοι της Food On για την
εύρεση εργασίας λειτουργούν χέρι-χέρι. «Αναπτύσσουν πολύτιμες κοινωνικές
δεξιότητες στο τραπέζι του δείπνου. Μαθαίνουν πώς να επικοινωνούν
καλύτερα με διαφορετικά είδη ανθρώπων», δήλωσε ο κ. Ζαννιάς,
προσθέτοντας «αλλά η διαδικασία έχει οφέλη για όλους όσοι συμμετέχουν.
Κάθε τραπέζι έχει έναν συντονιστή, συνήθως έναν μη ωφελούμενο. Όλοι
επωφελούνται πραγματικά και μέσα σε λίγες ώρες οδεύουν προς την
οικοδόμηση μιας κοινότητας».
•    (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Εθνικός Κήρυκας)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More