Σκέρτσος στη Boυλή: Η παράταξη της ΝΔ υπηρετεί πάντα μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους
«Η Ελλάδα και το πολιτικό της σύστημα, δεν χαρακτηρίζονται, ούτε προσδιορίζονται από μεμονωμένες άστοχες και καταδικαστέες συμπεριφορές (…) Κανείς πολιτικός δεν μπορεί να διεκδικεί εξαίρεση από διαδικασίες και μηχανισμούς ελέγχων» ανέφερε μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.
O ίδιος υπογράμμισε ακόμα: «Η παράταξη αυτή θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς».
Ενώ τόνισε:
«Τη στιγμή που η Ελλάδα βγαίνει μετ’ επαίνων από την ευρωπαϊκή εποπτεία, που επιτυγχάνει διπλάσιο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη, οι εθνικές μας προτάσεις, για την ενεργειακή κρίση σήμερα, της πανδημίας λίγο παλιότερα, υιοθετούνται και γίνονται ευρωπαϊκές πολιτικές, τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών που έχουν πάρει ήδη έγκριση, για την εκταμίευση και της δεύτερης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης, μια βαριά σκιά απλώνεται πάνω από το πολιτικό σύστημα της χώρας. Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη να πω ότι η Ελλάδα και το πολιτικό της σύστημα , δεν χαρακτηρίζονται ούτε προσδιορίζονται από μεμονωμένες άστοχες και καταδικαστέες συμπεριφορές», είπε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι όμως και την υποχρέωση να τονίσω ότι τόσο η πολιτική εκπροσώπηση όσο και η πολιτική διακυβέρνηση δεν μπορούν να αποτελούν πεδία εγωιστικών συμφερόντων και επιπόλαιων επιδιώξεων, με σκοπό τη μεγέθυνση της προσωπικής περιουσίας του καθενός μας».
«Στην πολιτική πρέπει να μπαίνουν μόνο όσοι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν πραγματικά στα κοινά, ξοδεύοντας κυριολεκτικά από το προσωπικό τους κεφάλαιο, υλικό και άυλο, ώστε όταν αποχωρούν να είναι μεν φτωχότεροι ατομικά, αλλά πλουσιότεροι συλλογικά και ηθικά», είπε ο κ. Σκέρτσος.
Πρόσθεσε ακόμα:
«Κανείς πολιτικός δεν μπορεί να διεκδικεί εξαίρεση από διαδικασίες και μηχανισμούς ελέγχων, για όσα εξουσιοδοτείται από τους πολίτες να υπηρετεί. Όλοι έχουμε φυσικά το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά ταυτόχρονα και όλοι, εφόσον επιλέγουμε τη δημόσια έκθεση έναντι του ιδιωτικού βίου, πρέπει να ελεγχόμαστε και να λογοδοτούμε διαρκώς, για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε, ως φορείς της εξουσίας και της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, αυτή τη βαριά ευθύνη. Διότι τελικά, μόνο οι έλεγχοι και τα θεσμικά αντίβαρα, μαζί με τη συνείδηση του καθενός μας, είναι αυτά που περιορίζουν τις παραβατικές συμπεριφορές, είναι αυτά που μας καθιστούν όλους και όλες διαφανείς, όπως οφείλουμε να είμαστε απέναντι στους πολίτες, και είναι αυτά που τελικά αυξάνουν την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους θεσμούς και τη δημοκρατία».
«Η ευθύνη όλων μας σήμερα είναι μεγάλη, διότι τα άκρα καραδοκούν να πάρουν το πάνω χέρι σε κάθε στραβοπάτημα της δημοκρατίας», είπε ο ‘Ακης Σκέρτσος.
«Η Ελλάδα μετά από 3,5 χρόνια και τρεις «μεγα-κρίσεις», όχι μόνο στέκεται στα πόδια της, αλλά σημειώνει και αξιοσημείωτες επιδόσεις που καταγράφονται σε διεθνείς δείκτες», είπε κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, ο κ. Σκέρτσος και επισήμανε:
– Η Ελλάδα έχει διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης, από τον μέσο όρο της Ευρώπης.
– Πέτυχε τη μεγαλύτερη και ταχύτερη πτώση του δημοσίου χρέους στην Ευρώπη, κοντά 40 μονάδες.
– Έχει τη μεγαλύτερη και ταχύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη, με ταυτόχρονα προσθήκη 290.000 θέσεων εργασίας.
– Υπήρξε σταθερή ενίσχυση των εισοδημάτων των πιο ευάλωτων, με διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, με προσθήκη ενός 15ου μισθού, με μείωση φόρων και εισφορών.
– Πέτυχε την αλματώδη ψηφιοποίηση του κράτους.
– Πέτυχε ιστορικό ρεκόρ στις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, εξαγωγών ως μερίδιο του ΑΕΠ, ιδιωτικών επενδύσεων στην καινοτομία, με ραγδαία βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, κατά 16 θέσεις.
– Βρέθηκε στην 8η θέση παγκοσμίως στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Σχεδόν το 46% της ενέργειας περίπου προέρχεται από τον ήλιο, τον αέρα, τα νερά.
– Κατέκτησε μια θέση ανάμεσα στις 12 χώρες διεθνώς, που έχουν κατακτήσει σε νομικό επίπεδο, την πλήρη ισότητα των φύλων στην αγορά εργασίας.
– Πέτυχε την εξωστρέφεια των πανεπιστημίων, με στρατηγικές συμφωνίες με πανεπιστήμια-κολοσσούς των ΗΠΑ.
– Πέτυχε στους δείκτες εμβολιασμού του πληθυσμού, αλλά και διαχείρισης συνολικά την πανδημίας, ως προς τα κρούσματα και την υπερβάλλουσα θνησιμότητα ακριβώς στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
«Δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Η Ελλάδα έχει πολύ δρόμο μπροστά της για να καλύψει την απόσταση που τη χωρίζει από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να γίνει μια ευρωπαϊκή οικονομία με αξιοπρεπείς μισθούς, μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες εργασίας, με ίδια δικαιώματα για όλους, μια επικράτεια με συνεκτική ανάπτυξη σε κάθε γωνιά της χώρας, με καλύτερη δημόσια υγεία, με ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης. Όμως προχωρούμε. Κάνουμε βήματα και σίγουρα βρισκόμαστε σε καλύτερο σημείο από εκείνο που βρισκόμασταν το 2019», είπε ο υπουργός Επικρατείας.
«Το χαρακτηριστικό της πολιτικής μας είναι η απαγκίστρωση από πολιτικές ιδεοληψίες και κομματικές αγκυλώσεις», είπε επίσης ο Άκης Σκέρτσος και σημείωσε:
«Τα πολιτικά ρεύματα και οι ιδεολογίες δεν είναι οι δέκα εντολές. Σε μια δημοκρατία δεν υπάρχουν καλές και κακές ιδεολογίες, εκτός από αυτές που προωθούν τη βία, το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία. Εμείς γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν δεξιά και αριστερά προβλήματα. Για εμάς υπάρχουν μόνο προβλήματα και οδηγός μας είναι η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή: Ότι η παράταξη αυτή θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More