Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε επιφυλακή πολλοί δήμοι στη Θεσσαλονίκη – Εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα στρεπτόκοκκου

Δεκάδες είναι τα νέα κρούσματα στρεπτόκοκκου, που έχουν ανιχνευτεί σε σχολικές μονάδες τις τελευταίες 48 ώρες, στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, έξι κρούσματα εντοπίζονται στον Δήμο Δέλτα, τρία στο Δήμο Καλαμαριάς, δύο στον Δήμο Κορδελιού – Εύοσμου και ένα στον Δήμο Ωραιοκάστρου.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Πρώτος σε κρούσματα έρχεται ο Δήμος Δέλτα. Σύμφωνα με τη Δήμαρχο, έχουν γίνει απολυμάνσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες, που καταγράφηκαν περιστατικά.

Τα κρούσματα στην Καλαμαριά, οδηγούν στο κλείσιμο πέντε σχολικών μονάδων για να γίνουν εργασίες απολύμανσης.

Πρόκειται για το σχολικό συγκρότημα στην Πλατεία Σκρα, όπου συστεγάζονται το 5ο και το 13ο Δημοτικά Σχολεία καθώς και το 27ο Νηπιαγωγείο. Κλειστά θα παραμείνουν και το 2ο Δημοτικό, αλλά και  το 9ο Νηπιαγωγείο. Κλειστό θα παραμείνει και το γυμναστήριο στο σχολικό συγκρότημα της πλατείας Σκρα για προληπτικούς λόγους.  

Στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου και στον Δήμο Ωραιοκάστρου, έχουν γίνει απολυμάνσεις και τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Αλέξανδρο Κόπτση τα σχολεία κλείνουν μετά από πρωτοβουλία των δήμων και χωρίς να προβλέπεται από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι ειδικοί. Από την πλευρά του, ο ΕΟΔΥ ζητάει να σταματήσουν οι απολυμάνσεις στα σχολεία, που ανιχνεύεται κρούσμα.

Η κατάσταση στα σχολεία της Θεσσαλονίκης θα επαναξιολογηθεί τη Δευτέρα.

Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής, Φαίδωνας Τομόσογλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More