Σέρρες: Τιμήθηκε η ημέρα της Εθνικής Αντίστασης

Η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης γιορτάστηκε σήμερα στην πόλη των Σερρών.
Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλων Ταξιαρχών με ομιλία από την εκπαιδευτικό του 1ου Γυμνασίου Σερρών Φωτεινή Χατζηβασιλείου.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Εμπορίου.
Στεφάνια κατέθεσαν ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα, εκ μέρους της 10ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας ο Συνταγματάρχης Πεζικού Πέτρος Τσιπλάκης, η Αστυνομική Διευθυντής Ευαγγελία Δούμα, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Σερρών Πύραρχος Παναγιώτης Πατσιαλής, η Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων- Φοιτητικής Μέριμνας και Δια Βίου Μάθησης του ΔΙΠΑΕ καθηγήτρια Βασιλική Βράνα, και ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Σερρών Διαλεχτή Παυλάκη.
Η Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης γιορτάζεται στις 25 Νοεμβρίου, τιμώντας την ημέρα που έγινε η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου το 1942. Η ημέρα αυτή θεσπίστηκε το 1982 από την ελληνική πολιτεία. Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου το 1942 θεωρείται μια από τις σημαντικότερες πράξεις σαμποτάζ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ένα σύμβολο της ελληνικής Αντίστασης.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More