Σέρρες: Εκδήλωση για την προώθηση του άριστου ελληνικού ρυζιού
Οι Ιταλοί έχουν το ριζότο, οι Ισπανοί την Παέγια, οι Έλληνες το εύγευστο δικό τους ρύζι, με το οποίο μπορούν να γίνουν εξαιρετικά φαγητά, όπως αυτά που ετοίμασε η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου σε εκδήλωση στις Σέρρες που είχε ως στόχο την προώθηση του ελληνικού ρυζιού.
Το ρύζι είναι μια ιδιαίτερα σημαντική καλλιέργεια για την οικονομική αλλά και την οικολογική στήριξη ενός τόπου.
Η εκδήλωση που έγινε μέσω Ευρωπαϊκού προγράμματος, προωθεί τις ποικιλίες που παράγονται στην Ελλάδα, το γλασέ, την ποικιλία Ρονάλντο και την Καρολίνα, η οποία είναι μία δυναμική καλλιέργεια στον νομό Σερρών.
Το ελληνικό ρύζι είναι ιδιαίτερα ποιοτικό, ενώ οι συνθήκες καλλιέργειάς του στη Βόρεια Ελλαδα, το καθιστούν ένα υγειινό προϊόν που συνήθως δεν απουσιάζει από το ελληνικό τραπέζι.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More