Π. Μαρινάκης: Η κοινωνία ως προς τη συγκάλυψη παραπλανήθηκε από την αντιπολίτευση
«Δύσκολα μπορεί να θυμηθεί κάποιος τέτοια εθνική τραγωδία στη χώρα. Και είναι επιτακτική ανάγκη η Δικαιοσύνη να διερευνήσει κάθε πτυχή αυτού του δυστυχήματος και καθένας, ο οποίος έχει την οποιαδήποτε ποινική ευθύνη να έχει τις αντίστοιχες συνέπειες» τόνισε αναγφερόμενος στα Τέμπη ουφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον Γιώργο Παπαδάκη.
«Αλλά το ποιος ή ποια έχει ποινική ευθύνη και ποιο είναι το μέγεθός της -αυτό το λέμε δύο χρόνια και ειδικά πιο έντονα τους τελευταίους τρεις μήνες πρέπει να το έχω πει πάνω από 100 φορές- θα το αποφασίσει η Δικαιοσύνη και ούτε εσείς ούτε εγώ ούτε κανένα κόμμα ούτε κανένας δημοσιογράφος» συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης.
«Στην υπόθεση των Τεμπών, αυτήν τη στιγμή έχουμε 43 ανθρώπους κατηγορούμενους. Αν είναι αθώοι ή ένοχοι θα το κρίνει σε τελευταίο βαθμό η Δικαιοσύνη. Έχουμε μια δικογραφία η οποία είναι -εδώ είναι ένα τεράστιο στούντιο, ο κόσμος βλέπει μόνο ένα μέρος του- όσο είναι αυτό το στούντιο. Έχουμε μια σειρά από πραγματογνωμοσύνες.
Έχουμε άπειρα έγγραφα, μαρτυρικές καταθέσεις κ.λπ. Και έχουμε και έναν χρόνο, ο οποίος για τους πολίτες είναι αργός -όντως το καταλαβαίνω ότι ο κόσμος θεωρεί ότι είναι αργά- αλλά σε σχέση με αντίστοιχες άλλες πολύκροτες υποθέσεις, έχουμε 57 ανθρώπους που χάθηκαν, άρα σκεφτείτε πόσοι είναι οι παράγοντες της δίκης, είναι περίπου 300 -οι συνήγοροι, όλοι όσοι πρέπει να καταθέσουν, οι μάρτυρες, είναι αμέτρητος ο αριθμός των ανθρώπων αυτών- και φαίνεται ότι μόλις τελειώσει η διαδικασία του Πολυτεχνείου, βαίνει προς ολοκλήρωση στο στάδιο της ανάκρισης και πάμε σε δίκη» υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Για την καθυστέρηση στο πόρισμα του Πολυτεχνείου και το αν αποδίδεται σε κυβερνητική παρέμβαση ο κ. Μαρινάκης απάντά: «Έχουν αποδοθεί πολλά στην Κυβέρνηση και το ένα μετά το άλλο αποδομείται. Εδώ, λοιπόν έχουν γίνει τα εξής:
Πάνω σε ένα τόσο σοβαρό δυστύχημα με σοβαρές πολιτικές ευθύνες όλων μας και ποινικές όσων πει η Δικαιοσύνη, προσπάθησε η Αντιπολίτευση, ξεκίνησε η άκρα δεξιά, ο κ. Βελόπουλος και το συνέχισαν σιγά-σιγά η κυρία Κωνσταντοπούλου, το υιοθέτησε μέχρι και ο κ. Ανδρουλάκης, μην κοροϊδευόμαστε, ο ΣΥΡΙΖΑ, που συνέδεσε μέχρι και με τον θάνατο ενός ανθρώπου με ερωτήματα, την Κυβέρνηση.
Χτίστηκε πάνω σε αυτό το πολύ σοβαρό- είναι πολύ σοβαρό το τί έγινε σε ένα τόσο τραγικό δυστύχημα- το αφήγημα της συγκάλυψης. Ήταν πάρα πολύ εύκολο για την Αντιπολίτευση, γιατί υπήρχε θυμός δικαιολογημένος από την κοινωνία. Και πώς το έχτισαν αυτό; Με το να παρουσιάσουν αποσπασματικά από τη δικογραφία κάποια δεδομένα και να αποκρύβουν κάποια άλλα, τα οποία γκρεμίζουν το δικό τους αφήγημα. Έγινε, λοιπόν, ό,τι έγινε και άρχισε το ένα στοιχείο μετά το άλλο να αποδομεί το αφήγημα της συγκάλυψης.
Όχι να αποδομεί τη σοβαρότητα της διερεύνησης» και συμπλήρωσε «Η κοινωνία -όχι ως προς τη σοβαρότητα του δυστυχήματος των Τεμπών- ως προς τη συγκάλυψη παραπλανήθηκε από την Αντιπολίτευση, από κάποια Μέσα και από κάποιους δημοσιολογούντες με θεσμικά αξιώματα, οι οποίοι έβγαιναν και μιλούσαν για συγκάλυψη, χωρίς να εμφανίζουν αυτοί οι δημοσιολογούντες πορίσματα, που οι ίδιοι είχαν παραγγείλει και γκρέμιζαν αυτό το οποίο έλεγαν στα κανάλια.
Έβγαινε, δηλαδή, κάποιος το βράδυ στα κανάλια- δεν θέλω να αρχίσω να λέω πάλι ονόματα, δεν έχει νόημα, δεν θέλω να στοχοποιήσω κανέναν- έβγαινε και έλεγε για συγκάλυψη και είχε ο ίδιος παραγγείλει και λάβει και καταθέσει στη δικογραφία πραγματογνωμοσύνη που μιλούσε κατά της συγκάλυψης. Δηλαδή έλεγε ότι δεν υπάρχει εύφλεκτο υλικό. Αυτό, έγινε πολύ μεθοδευμένα, τρεις μήνες, με στοχευμένο τρόπο και δημιουργήθηκε μια εντύπωση.
Πού είμαστε σήμερα; Σήμερα είμαστε σε μία φάση που δεν έχει βγει ούτε ένα στοιχείο, ούτε ένα επίσημο στοιχείο που να υποστηρίζει αυτήν την θεωρία. Ούτε ένα. Περιμένουμε το Πολυτεχνείο. Το ό,τι περιμένουμε το Πολυτεχνείο, είναι άλλη μια απόδειξη ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση από κανέναν να κρύψει κάτι. Γιατί περιμένουμε το Πολυτεχνείο; Γιατί είναι καλό να τα θυμόμαστε αυτά. Η Δικαιοσύνη παρήγγειλε μια πρώτη πραγματογνωμοσύνη πριν από ενάμιση χρόνο για τα αίτια της έκρηξης. Βγήκε μια πρώτη πραγματογνωμοσύνη, η οποία έλεγε ότι δεν είναι από εύφλεκτο υλικό».
Σχετικά με την «Ομάδα Αλήθειας», ο κ. Μαρινάκης είπε «αν η σελίδα έβριζε την κυβέρνηση, δεν θα είχε γίνει όλος αυτός ο χαμός. Το έγκλημα που έκανε είναι να μην είναι με την αριστερά». Συμπλήρωσε ότι «επικίνδυνο είναι η κοπτοραπτική και όχι η “Ομάδα Αλήθειας” που υπενθυμίζει τι έλεγαν κάποιοι πολιτικοί τότε και τι λένε τώρα».
Σχετικά με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και την ακρίβεια που «τρώει» το εισόδημά τους ανέφερε ότι «η ανάγκη είναι να καταφέρουμε ως κυβέρνηση να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε αυτή η εικόνα να αντιστραφεί. Αυτοί που λένε να δοθούν τα πάντα στους πάντες είναι πολιτικοί απατεώνες. Εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι ο κόσμος έχει πολύ μεγάλη ανάγκη λέμε ότι πρέπει να αυξήσουμε τα έσοδα του κράτους και ένας τρόπος να γίνει είναι να πατάξουμε την φοροδιαφυγή η αντιμετώπιση της οποίας έφερε στα κρατικά ταμεία έσοδα 2 δις ευρώ. Είμαστε σε μια χρονιά που εφαρμόζονται 12 μειώσεις φόρων, επιστρέφονται πράγματα στην κοινωνία».
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More