Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Πρώτο κουδούνι” για τα Ωνάσεια Σχολεία στην Κοζάνη – Νέα εποχή για το 3ο ΓΕΛ με την παρουσία του Ιδρύματος Ωνάση

3gel

Με  υψηλές προσδοκίες χτύπησε το πρωί της Πέμπτης 11 Σεπτεμβρίου, το πρώτο κουδούνι στα Ωνάσεια Δημόσια Πρότυπα Σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, με επίκεντρο το 3ο Γενικό Λύκειο και το 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης, τα οποία πλέον λειτουργούν με τη νέα τους ταυτότητα στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος Ωνάση με το Υπουργείο Παιδείας.

Η επίσημη τελετή του αγιασμού πραγματοποιήθηκε στις 10:00 το πρωί παρουσία εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων, τοπικών αρχών, αλλά και εκπροσώπων του Ιδρύματος Ωνάση,  οι οποίος μετέφεραν το μήνυμα στήριξης και προσήλωσης στους στόχους της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Το Ίδρυμα Ωνάση στηρίζει το δημόσιο σχολείο και τους μαθητές της ελληνικής περιφέρειας, με στόχο την αριστεία, την ισότητα ευκαιριών και την καινοτομία στην πράξη.

 Το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης είναι πλέον μέρος αυτής της νέας σελίδας για την εκπαίδευση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 132 μαθητές θα φοιτούν φέτος στο Ωνάσειο Λύκειο Κοζάνης (3ο ΓΕΛ), ενώ αντίστοιχα 66 μαθητές  θα παρακολουθούν μαθήματα στο Ωνάσειο (3ο) Γυμνάσιο. Οι δύο σχολικές μονάδες εντάχθηκαν στον θεσμό των Δημόσιων Πρότυπων Ωνασείων Σχολείων, έναν καινοτόμο θεσμό που επιχειρεί να αναβαθμίσει τη δημόσια παιδεία με πρότυπα διδασκαλίας, εξοπλισμό, επιμορφώσεις και δράσεις που συνδέονται με τις απαιτήσεις της εποχής.

 Το 3ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης, το οποίο πλέον φέρει επίσημα την ονομασία Ωνάσειο Λύκειο Κοζάνης, έχει μακρά ιστορία στην περιοχή και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυρήνες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη. Με την ένταξή του στο πρόγραμμα των Ωνασείων Σχολείων, αποκτά νέες δυνατότητες, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς του, με στόχο τη μετάβαση σε μια σύγχρονη, δημιουργική και αποτελεσματική εκπαίδευση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More