Πρόγραμμα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων από το Τμήμα Οικονομικών του ΑΠΘ
Καθοδήγηση και υποστήριξη στα πρώτα βήματα ατόμων, που έχουν μία καινοτόμο ιδέα και επιθυμούν να την αναπτύξουν επιχειρηματικά προσφέρει η Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης νεοφυών (Start-up) επιχειρήσεων, με στόχο την ενίσχυση της κοινότητας αυτής και τη στήριξη όσων θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Υλοποιείται στο πλαίσιο συμμετοχής πανεπιστημίου στο έργο «Promotion entrepreneurship by supporting promising innovative ideas through pre-incubating mechanisms» με ακρωνύμιο «Co-Working» του προγράμματος «Interreg V-A Cooperation Programme Greece – Bulgaria 2014-2020», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.
Το πρόγραμμα επιτάχυνσης απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να αναπτύξουν ή έχουν ήδη κάποια επιχειρηματική ιδέα η οποία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο διερεύνησης ή ανάπτυξης. Βοηθά τους συμμετέχοντες να ωριμάσουν την ιδέα τους σε σύντομο χρονικό διάστημα και να ανακαλύψουν ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο που θα τους επιτρέψει να αναπτυχθούν, ως νεοφυείς επιχειρήσεις, σε μεγάλες αγορές διεθνώς. Περιλαμβάνει θεωρητική προσέγγιση θεμάτων επιχειρηματικότητας, εργαστήρια επιχειρηματικής ανακάλυψης, καθώς και συμβουλευτική και καθοδήγηση των συμμετεχόντων, με σκοπό την υποστήριξη των επιχειρηματικών τους ιδεών.
Στο πλαίσιο του έργου Co-Working θα οργανωθεί ταχύρρυθμο εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης (Bootcamp) σε πέντε θεματικές ενότητες:
Ανάπτυξη Μεθοδολογίας Lean Startup, Ανάπτυξη Μεθοδολογίας Business Model Canvas, Ανάπτυξη Μεθοδολογίας Assumption Validation, Τεχνικές και Προσεγγίσεις Pitching, Μεθοδολογία Εσωτερικής Αξιολόγησης.
Στο παραπάνω πλαίσιο, θα υλοποιηθούν 2 όμοιοι εκπαιδευτικοί κύκλοι 15 συμμετεχόντων για κάθε θεματική ενότητα, καθένας από τους οποίους θα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση της μεθοδολογίας. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος επιτάχυνσης, απαιτείται η ολοκληρωμένη συμμετοχή σε κάθε θεματική ενότητα. Το πρόγραμμα επιτάχυνσης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του zoom.
Από το σύνολο των ενδιαφερόμενων που θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, θα επιλεχθούν συνολικά 30 συμμετέχοντες βάσει προκαθορισμένων κριτηρίων. Η διεξαγωγή του προγράμματος επιτάχυνσης θα υλοποιηθεί εντός του διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου. Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως Δευτέρα 31/10/2022. Πληροφορίες για το πρόγραμμα, με επιστημονικά υπεύθυνο τον Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, είναι διαθέσιμες ΕΔΩ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More