Πρέσπα: Για δεύτερη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής TRIETHNES
Για δεύτερη χρονιά φέτος διοργανώνεται το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής TRIETHNES από 28 έως 31 Αυγούστου στην Πρέσπα.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής TRIETHNÉS ιδρύθηκε το 2024 με όραμα να αποτελέσει μια γέφυρα διαπολιτισμικού διαλόγου, φέρνοντας κοντά τις τρεις χώρες που μοιράζονται την περιοχή των Πρεσπών: την Ελλάδα, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση μέσα από τη μουσική και τις παραστατικές τέχνες, το φεστιβάλ επιδιώκει να προωθήσει τη συνεργασία και την κατανόηση, αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά κάθε χώρας, αλλά και τα κοινά στοιχεία που ενώνουν τις παραδόσεις τους.
Με επίκεντρο τις Πρέσπες, έναν τόπο γεμάτο ιστορία και φυσική ομορφιά, το TRIETHNÉS φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως μια πολιτιστική πλατφόρμα που θα ενισχύσει τη διασυνοριακή φιλία, και παράλληλα θα προσφέρει στο κοινό υψηλού επιπέδου ζωντανές καλλιτεχνικές εμπειρίες.
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συμπαραγωγή με τον Δήμο Πρεσπών.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More