Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πίττες με συνταγή από την Κορυτσά

Εκεί όπου η γαστρονομία επιστρέφει στο παρελθόν και στις μνήμες μιας άλλης εποχής, είναι ένας επιχειρηματικός χώρος με παραδοσιακές πίττες.

Ακολουθώντας την μυρωδιά του ψημένου φύλλου και της πλούσιας γέμισης η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Όλγα Δαδίνη παρουσιάζει τις γυναίκες από την Κορυτσά.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Η Μανιόλα Σαράι, έμαθε από την γιαγιά της να ανοίγει φύλλο, στο οποίο άλλωστε βρίσκεται το μυστικό της καλής πίττας. «Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζω με το ζυμάρι».

Ερχόμενη στην Ελλάδα εργάστηκε σε καταστήματα εστίασης, αλλά το όνειρό της ήταν να κάνει κάτι για να παρατείνει τις μνήμες και την τέχνη της γιαγιάς. Με μεγάλη χαρά ξεκινά την εργασία της στις τέσσερις το πρωί καθημερινά και η μεγαλύτερη ικανοποίησή της είναι οι ικανοποιημένοι πελάτες.

Πως άλλως θα μπορούσε να έχει τόση επιτυχία εάν στα δώδεκα λεπτά φύλλα δεν προσέθετε το μυστικό συστατικό της γιαγιάς της, την αγάπη. Ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος ανάβει, η πίττα μπαίνει στην γάστρα και ψήνεται για ώρα, ώσπου οι μυρωδιές να περάσουν την πόρτα και να φτάσουν στους περαστικούς, οι οποίοι φαίνεται πως εκτιμούν τις προσπάθειες των γυναικών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More