Πάτρα: Ανίχνευση της νοθείας με τη χρήση λέιζερ
Το εργαστηριο λέιζερ του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να εξακριβώσει τη νοθεία σε ελαιόλαδο, γάλα και μέλι, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Στέλιος Κουρής καθηγητής τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Πατρών. Η ανίχνευση γίνεται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου όταν ακτινοβολούμε ένα δείγμα σε αντίθεση με τις άλλες τεχνικές που απαιτούν ώρες ή και μέρες, πρόσθεσε ο κ. Κουρής. Έχουμε μελετήσει λάδια σε όλη τη χώρα με ποσοστά επιτυχίας άνω του 98%, πρόσθεσε ο καθηγητής και επισήμανε ότι πρώτο σε ποσοστά νοθείας στην Ελλάδα είναι το μέλι.
Ρεπορτάζ Μ. Βασιλάκης
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More