Τρίτη, 18 Νοεμβρίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο προπονητής της Νιγηρίας απέδωσε… στα βουντού την ήττα-αποκλεισμό από το Μουντιάλ – «Μάς έκαναν μάγια με μαραμπουτάζ την ώρα των πέναλτι για να χάσουμε»

chelle-eric-2025

Μετά από έναν γεμάτο ένταση και δραματικό τελικό των πλέι-οφ της Αφρικής την Κυριακή, όπου η Νιγηρία αποκλείστηκε από το Κονγκό στα πέναλτι, ο προπονητής της εθνικής Νιγηρίας, Ερικ Τσέλε, δήλωσε ότι η ομάδα του ηττήθηκε γιατί έκαναν μάγια στους παίκτες του!

Η δήλωση αυτή ήρθε μετά από έναν τεταμένο αγώνα στο Ραμπάτ, όπου το Κονγκό νίκησε το φαβορί Νιγηρία με 4-3 στα πέναλτι, μετά από ισοπαλία 1-1 στην παράταση. Το αποτέλεσμα σημαίνει ότι η Νιγηρία, μία από τις ισχυρότερες ομάδες του μαύρης ηπείρου, θα χάσει δύο συνεχόμενα Παγκόσμια Κύπελλα για πρώτη φορά από το 1990.

Μετά το καθοριστικό πέναλτι του Τσάνσελ Εμπεμπά, το προπονητικό τιμ της Νιγηρίας εθεάθη να διαπληκτίζεται λεκτικά με το προπονητικό επιτελείο της αντίπαλης ομάδας στην άκρη του γηπέδου, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, Ντεσάμπρε και χρειάστηκε να συγκρατηθεί από το δικό του προπονητικό επιτελείο.

Παρά το γεγονός ότι ο Ντεσάμπρε δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα ότι το επεισόδιο «δεν ήταν σοβαρό», ο Τσέλε ρώτησε τους δημοσιογράφους γιατί δεν του ανέφεραν το περιστατικό. Στη συνέχεια, κατηγόρησε το Κονγκό ότι «έκανε μαραμπουτάζ» – ένας όρος που χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη για να περιγράψει πράξεις μαγείας.

Στη συνέχεια, συνέχισε τις κατηγορίες του στη μικτή ζώνη. «Κατά τη διάρκεια των πέναλτι, ο τύπος από το Κονγκό έκανε κάποια βουντού. Κάθε φορά. Γι’ αυτό ήμουν λίγο νευρικός μετά από αυτό που έκανε».

Ο Τσέλε, ο οποίος είναι προπονητής της Νιγηρίας από τον Ιανουάριο, συνέχισε μιμούμενος τις κινήσεις που λέει ότι είδε, λέγοντας ότι κάποιος από το προπονητικό επιτελείο του Κονγκό κούναγε το χέρι του σαν να έριχνε ή να ραντίζει ένα υγρό.

Ο αρχηγός της Νιγηρίας Εκόνγκ, δεν συμμερίστηκε πάντως τις δηλώσεις του προπονητή του και δήλωσε: «Είμαστε συντετριμμένοι. Είμαι περήφανος για τα παιδιά, έδωσαν τα πάντα, όχι μόνο σήμερα, αλλά και τους τελευταίους 10 μήνες. Υπάρχουν πολλά θετικά που πρέπει να κρατήσουμε. Το μέλλον αυτής της ομάδας είναι πολλά υποσχόμενο… αλλά σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα».

Πηγή: The Guardian
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More