Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Α. Τυράσκη: Κορύφωση του κύματος ζέστης με 38άρια

Την κορύφωση του πρώτου κύματος ζέστης του φετινού καλοκαιριού περιμένουμε σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Οι υψηλότερες τιμές της θερμοκρασίας προβλέπεται να φτάσουν και πιθανώς πολύ τοπικά να ξεπεράσουν λίγο τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ θα σημειωθούν σε περιοχές κυρίως της ανατολικής Στερεάς, αλλά και της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, της Θράκης, της Κρήτης και των νησιών που βρίσκονται στο ανατολικό Αιγαίο πλησίον της Τουρκίας.

Σταδιακή αποκλιμάκωση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη, οπότε και θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες, που την Παρασκευή στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Το σαββατοκύριακο η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά προβλέπεται να φτάσει τοπικά τους 35 με 36 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα, καθώς θα πνέουν βόρειοι άνεμοι που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 32 με 35 βαθμούς, στα ηπειρωτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα έως 36 με 37 βαθμούς. Τοπικά στην ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο εσωτερικό της Κρήτης και σε νησιά στο ανατολικό Αιγαίο θα φτάσει και πιθανώς να ξεπεράσει λίγο τους 38 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 37 και πιθανώς 38 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία έως 34 και πιθανώς 35 βαθμούς.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (MSc)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More