Ορεινή Γορτυνία – Παράδοση και διατροφή
Μια ατυχής περίσταση μπορεί να οδηγήσει σε μια απρόσμενη ζωή και να ανοίξει ένας νέος δρόμος πληρότητας και ικανοποίησης.
Αυτή είναι η περίπτωση της Ευτυχίας Μπούκα, υπεύθυνης επικοινωνίας μάρκετινγκ του αγροκτήματος, που λειτουργεί στο χωριό Ψάρι του Δήμου Γορτυνίας στην Αρκαδία.
Έφτασε στην περιοχή ως επισκέπτρια κατά την περίοδο της πανδημίας, και όπως εξομολογείται, φύση, άνθρωποι και πολιτισμός αιχμαλώτισαν την καρδιά της. Έτσι, αποφάσισε να εγκατασταθεί σε μια περιοχή με μόλις είκοσι κατοίκους.
Η μετεγκατάσταση της οικογένειας με δυο εφήβους από τον Πειραιά στην επαρχία και η προσαρμογή στο νέο περιβάλλον ήταν περισσότερο εύκολη από ότι φαίνεται. Ήταν η αίσθηση της ελευθερίας και του περιβάλλοντος που έδωσε διέξοδο στις αναζητήσεις τις δικές της και των παιδιών της.
Φυσικά, δεν έμεινε άπραγη. Σε συνεννόηση με την κοινότητα ξεκίνησε μια επιχείρηση, ένα πολυλειτουργικό πιστοποιημένο αγρόκτημα, όπως το λέει η κ. Μπούκα. Γυναίκες που παράγουν τοπικά προϊόντα, με παραδοσιακές συνταγές και τα διαθέτουν στους επισκέπτες.
Παράλληλα λειτουργούν εργαστήρια, όπου γίνονται βιωματικές παρουσιάσεις στο πλαίσιο του οικολογικού τουρισμού, αλλά απευθύνονται ιδιαίτερα σε μαθητές σχολείων, οι οποίοι ζυμώνουν, φουρνίζουν, φυτεύουν τα δικά τους φυτά και μαθαίνουν τον τοπικό τρόπο ζωής. Παράλληλα, λειτουργεί χώρος εκδηλώσεων και εστιατόριο, που λειτουργεί το Σαββατοκύριακο και οι επισκέπτες μπορούν να παραγγείλουν ιδιαίτερα πιάτα.
Ουδεμία σχέση είχε η κ. Μπούκα με το αντικείμενο, αλλά επέλεξε να απαλλαγεί από το άγχος της δουλειάς στην πόλη, βούτηξε στα “βαθιά” και οι στόχοι της υλοποιήθηκαν.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More