Οι ελληνικοί καφέδες στους καλύτερους του κόσμου
Τρεις ελληνικοί καφέδες, βρέθηκαν στο top10 του Taste Atlas, που είναι γνωστό για τις λίστες του με τα καλύτερα –και όχι μόνο- φαγητά. Στην έβδομη θέση της λίστας βρίσκεται ο φραπέ που εφευρέθηκε το 1957 στη Θεσσαλονίκη. Στην τέταρτη θέση της λίστας, βρίσκεται ο φρέντο εσπρέσο, ένας «απλός ελληνικός καφές με εσπρέσο και πάγο». Μια θέση πιο ψηλά, στην τρίτη θέση είναι ο φρέντο καπουτσίνο.
Ο φρέντο εσπρέσο είναι καθαρά ελληνική δημιουργία και δε μπορείς να τον βρεις στο εξωτερικό, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Αδαμαντίνη Παπαδοπούλου Καθηγήτρια του Τμήματος Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΠΘ. Ο καφές που χρησιμοποιείται για τον φραπέ είναι επίσης διαφορετικός από αυτόν του εσπρέσο και κατά την παραγωγή αλλά και κατά την επεξεργασία που υφίσταται, πρόσθεσε η κα Παπαδοπούλου.
Ο καφές είναι προσωπική υπόθεση και εμείς έχουμε πελάτες που για δεκαετίες μας προτιμούσαν για να προμηθεύονται τον καφέ τους, δήλωσε ο Γιώργος Μισεγιάννης Ιδιοκτήτης καφεκοπτείου στην Αθήνα που υπάρχει από το 1914. Οι σημερινοί πελάτες του είναι πολλές φορές παιδιά ή εγγόνια των παλιών πελατών και οι υπάλληλοι συμπληρώνουν δεκαετίες στο ίδιο πόστο και συνταξιοδοτούνται από εκεί.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More