Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι ελληνικοί καφέδες στους καλύτερους του κόσμου

Τρεις ελληνικοί καφέδες, βρέθηκαν στο top10 του Taste Atlas, που είναι γνωστό για τις λίστες του με τα καλύτερα –και όχι μόνο- φαγητά. Στην έβδομη θέση της λίστας βρίσκεται ο φραπέ που εφευρέθηκε το 1957 στη Θεσσαλονίκη. Στην τέταρτη θέση της λίστας, βρίσκεται ο φρέντο εσπρέσο, ένας «απλός ελληνικός καφές με εσπρέσο και πάγο». Μια θέση πιο ψηλά, στην τρίτη θέση είναι ο φρέντο καπουτσίνο.

Ο φρέντο εσπρέσο είναι καθαρά ελληνική δημιουργία και δε μπορείς να τον βρεις στο εξωτερικό, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Αδαμαντίνη Παπαδοπούλου Καθηγήτρια του Τμήματος Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΠΘ. Ο καφές που χρησιμοποιείται για τον φραπέ είναι επίσης διαφορετικός από αυτόν του εσπρέσο και κατά την παραγωγή αλλά και κατά την επεξεργασία που υφίσταται, πρόσθεσε η κα Παπαδοπούλου.

Ο καφές είναι προσωπική υπόθεση και εμείς έχουμε πελάτες που για δεκαετίες μας προτιμούσαν για να προμηθεύονται τον καφέ τους, δήλωσε ο Γιώργος Μισεγιάννης Ιδιοκτήτης καφεκοπτείου στην Αθήνα που υπάρχει από το 1914. Οι σημερινοί πελάτες του είναι πολλές φορές παιδιά ή εγγόνια των παλιών πελατών και οι υπάλληλοι συμπληρώνουν δεκαετίες στο ίδιο πόστο και συνταξιοδοτούνται από εκεί.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More