Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι απαντήσεις του Προέδρου του «Χαμόγελου του Παιδιού» για τα οικονομικά του οργανισμού (video)

Απαντήσεις σε θέματα που προέκυψαν μετά από δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, η οποία έκανε λόγο για οικονομικές ατασθαλίες, έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «”Το Χαμόγελο του Παιδιού” λοιπόν ξεκίνησε όπως ξέρετε, από ένα μικρό παιδί ξεκίνησε από τον γιο μου 27 χρόνια μετά, λοιπόν, έχουμε κάνει τόσα πολλά πράγματα που ακόμη και να τα απαριθμήσουμε δεν μπορούμε. Ξεκάθαρο λοιπόν είναι ότι το Χαμόγελο του Παιδιού δεν ανήκει σε μένα, δεν έχω εξουσία καμία άλλη εκτός από το να είμαι θεματοφύλακας και άρα λοιπόν υπάρχουν ολόκληροι μηχανισμοί που καλύπτουν όλα αυτά. Βγήκε λοιπόν ένα δημοσίευμα με κάποια ερωτηματικά, χωρίς ο συντάκτης να μας πάρει τηλέφωνο για να μας ρωτήσει.

Λογαριασμός του “Χαμόγελου” στην Ελβετία, που ξεκίνησε ο οργανισμός και άνοιξε από ένα ολλανδικό ίδρυμα, το οποίο μέσα από την κρατική διαδικασία και μάλιστα μας απάλλαξαν η ολλανδική κυβέρνηση μας απάλλαξε από φόρους επειδή θέλει να υπάρχει μια διαδικασία σωστή και να μην υπάρχει υποψίες για ξέπλυμα χρήματος κλπ.

Τα χρήματα απαίτησε να πάνε μέσα σε μια ελβετική τράπεζα που ξεκαθαρίζω ότι δεν υπάρχει ξέπλυμα κλπ. Και στη συνέχεια λοιπόν, για να φτιαχτεί το σπίτι στο Ηράκλειο της Κρήτης, παρακολούθησαν όλη την διαδικασία. Στη συνέχεια λοιπόν, η πώληση του μειοψηφικού πακέτου του ξενοδοχείου Τιτάνια που ήταν η κληρονομιά του αείμνηστου Μαλάμου και τον ευχαριστούμε εκεί που είναι.

Ήταν κάποια εκατομμύρια 5 εκατομμύρια τα οποία πήγανε στο λογαριασμό εκεί, γιατί πάλι η διεθνής εταιρεία θέλησε να τα βάλει εκεί, τα οποία στη συνέχεια ήρθανε στην Ελλάδα ήρθαν στο “Χαμόγελο. Όμως αυτά τα στοιχεία υπάρχουν στους ελεγμένους από τη Διεθνή Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών στο site. Δεν ήταν κάτι μυστικό».

Συνεχίζοντας ο ιδρυτής του «Χαμόγελου του Παιδιού», ανέφερε ότι: «Υπήρχε μια κληρονομιά. Μέσα εκεί λοιπόν, στον ισολογισμό, στο ενεργητικό του ισολογισμού υπήρχε ένα ποσόν το οποίο ήταν από την πώληση του Τιτάνια. Το οποίο έγινε όμως αν δούμε περαιτέρω μετά, στη συνέχεια, γιατί ξέρετε βγαίνουν ποσά και θαμπώνεται ο κόσμος. Όταν όμως πίσω από τα ποσά αντιπαραβάλλουμε τα ποσά με το έργο θα δείτε ότι είναι κάποιες χιλιάδες παιδιά που στηρίζουμε, με πανελλαδική παρουσία με 480 άτομα, προσωπικό επιστημονικό και άλλο, γιατί όλη αυτή η δουλειά, αγαπητοί μου, δεν γίνεται με τις ευχές και με το ευχολόγια.

Να ξεκαθαρίσουμε αυτό γιατί δεν έγινε κατανοητό. 15 εκατομμύρια από τα 27 ήταν η πώληση του Τιτάνια. Αν πάρετε μετά το 15 θα δείτε και τα υπόλοιπα.

Κάναμε χτες μια συνέντευξη τύπου που τα είπαμε όλα με ανάλυση και δεν το είπα μόνο εγώ. Τα είπανε και άνθρωποι που είναι στις υπηρεσίες του “Χαμόγελου” και καλύπτουν όλες τις διαδικασίες».

Ακολούθως αναφέρθηκε στις δραστηριότητες λέγοντας: «Έγιναν έργα, υπάρχουν, έγιναν δυο υποδομές. Αυτή τη στιγμή το ένα είναι το επιχειρησιακό κέντρο και το άλλο είναι το ο πολυχώρος, για τα παιδιά έχουμε ιατρεία εδώ, έχουμε υποδομές, έχουμε τα επιχειρησιακά κέντρα έγινε στο Κορωπί. Κατ αρχάς δεν είναι δομή γιατί είναι μια απαγορευτική λέξη για τα παιδιά, όπως και οι τρόφιμοι που λέμε, να το πω αυτό γιατί είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά. Είναι ένας οργανισμός που έχει δράσεις αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα.

Είναι ο μόνος οργανισμός που λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα και λειτουργεί 24 ώρες. Έχει 11 σπίτια, έχει δράσεις και επιχειρησιακά κέντρα, δέχεται 200.000 κλήσεις. Το 2018 στήριξε 90.000 παιδιά, το 2019, στήριξε 95.000 παιδιά μετά το 2020, λόγω της πανδημίας και εκεί είναι τα ερωτηματικά που μπαίνουν εκεί και απαντάω στήριξε λιγότερα λόγω της πανδημίας περιορίστηκαν οι κινητές Μονάδες Προληπτικής ιατρικής σε όλη την Ελλάδα. Τα σχολεία που κάνουμε δουλειά έπεσαν σε 57.000 και το 2021 σε 48.000 που πάλι είναι πολλά παιδιά».

Επίσης ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε πως: «Έχουμε στα σπίτια μας 285 παιδιά, όμως απασχολούμε 480 άτομα προσωπικό για όλες τις άλλες δράσεις, γιατί ο εισαγγελέας δεν έχει άλλο φορέα 24 ώρες.

Από το 2011 ξεκινήσαμε τις πρώτες υποδομές λόγω του ότι μας στήριξε ο κόσμος. Το 2000 λοιπόν λειτουργεί σπίτι για παιδιά που βρίσκονται στο Περιστέρι. Το 2001 ξεκινά η δράση του οργανισμού, στην Πάτρα αποκτούνται δύο κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά. Μιλάω πώς κουμπώνουν τα ποσά και γιατί αυξήθηκε το προσωπικό.

Το 2002 λοιπόν ξεκινάει η εθνική γραμμή SΟS με πανελλαδική, εμβέλεια ξεκινά δημιουργική απασχόληση στα νοσοκομεία. Το έτος 2003 λειτουργεί σπίτι για παιδιά, ξεκινά στον Καρέα, ξεκινάει δημιουργική απασχόληση στο νοσηλευόμενο στα παιδιά ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Το 2004 λειτουργεί σπίτι για παιδιά στο Μαρούσι ξεκινά η δράση του οργανισμού στην Χαλκίδα. Το 2007 λειτουργεί σπίτι με παιδιά σε κίνδυνο στα Μελίσσια λειτουργεί Σπίτι ημερήσιας φροντίδας στον Πύργο Ηλείας. Το 2007 ξεκινά λειτουργία του amber alert Ελλάς. Λειτουργεί σπίτι για παιδιά με κίνδυνο στην Κυλλήνη».

Συνεχίζοντας ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε: «Έδωσαν οι δικοί μας τις απαντήσεις που δώσανε οι ειδικοί ότι αυτά, αυξήθηκε λοιπόν το προσωπικό το οποίο 12% διοικητικό μόνο, το επιστημονικό προσωπικό λοιπόν αυξήθηκε γιατί ακριβώς αυξήθηκαν οι δράσεις, έγιναν περισσότερα σπίτια, έγιναν περισσότερες κινητές μονάδες, έγιναν περισσότερες δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Όμως από τη μια άκρη της Ελλάδος στην άλλη.

Τονίζω ότι το 2004 λειτουργεί σπίτι για παιδιά στο Μοσχάτο, αποκτάται κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και συνεχίζει εδώ παρακάτω, αλλά δυστυχώς. Έχουμε άριστη συνεργασία με την ΕΛΑΣ και ξεκινήσαμε το 2007, το amber alert είναι μοναδική στην Ευρώπη ξεκίνησε, ήρθε από την Αμερική. Μετά από διαδικασία ελέγχου που έγινε για το χαμόγελο από την Ελληνική Αστυνομία και μία επιτροπή ενός χρόνου, αποφάσισαν να μας αναθέσουν με σύμφωνο συνεργασίας Μνημόνιο συνεργασίας το Μissing Alert για τους ενήλικες. Σε αυτό το σύμφωνο λοιπόν ορίζονται κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται».

Τέλος, σχολίασε πως: «Αυτή τη στιγμή ο εκφοβισμός αυτός και η δήθεν είδηση, τα δήθεν ερωτηματικά γιατί απαντώνται όλα εγκλωβίζει χριστουγεννιάτικα έναν οργανισμό που έχει πίσω του κάποιες χιλιάδες παιδιά. Προσέξτε το. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αν κάναμε κάτι, κρέμασμα, αλλά δεν έχουμε κάνει τίποτα και τα φώτα είναι ξεκάθαρα, γιατί μας ελέγχουν.

Τα έχουν κάνει κόσκινο όλα και κάθε χρόνο ελέγχονται και αυτή τη στιγμή το αν μπορείτε να ανοίξετε τους ισολογισμούς και αντί να κρατάμε εσόδων – εξόδων που είμαστε υποχρεωμένοι, έχουμε διπλογραφικό σύστημα που είναι μηχανογραφημένο γιατί μας το κάνουν εταιρείες δωρεάν και δεν πληρώνουμε φυσικά.

Αυτή λοιπόν την ξεκάθαρη διαδικασία που το ποσόν κουμπώνει με τις δράσεις, υπήρχαν χρονιές που είχαμε έλλειμμα, είδαμε περίσσευμα και έχουμε τρεις τέσσερις μήνες, τρεις τέσσερις μήνες ζωής. Αν έχεις απόθεμα που έχεις τρεις – τέσσερις μήνες ζωής για έναν οργανισμό που υποστηρίζει 48.000 παιδιά το χρόνο είναι πολύ, τρεις μήνες ζωής»;

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More