Ν. Ρήγας – Αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων – Πολυεπίπεδος σχεδισμός της αστυνομίας για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας
«Η απόφαση που έχει παρθεί είναι ότι θα κλείσουν οι λέσχες και ότι θα υπάρχει ένας σύνδεσμος φιλάθλων», είπε ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων στην ΕΡΤ μετά τα ακραία φαινόμενα οπαδικής βίας.
Τόνισε πως «έχουμε δει ότι πλέον η οπαδική βία δεν μένει μόνο στα γήπεδα, στους αγωνιστικούς χώρους, όπως γνωρίζαμε στο παρελθόν. Βλέπουμε ότι η οπαδική βία, η χουλιγκανισμός, έχει μεταφερθεί σε άλλα σημεία εκτός γηπέδων, στις γειτονιές όπου βλέπουμε φαινόμενα να ρωτάνε κάποιοι “τι ομάδα είσαι” και ανάλογα με το τι ομάδα είσαι, την απάντηση σου, να δέχεσαι την επίθεση ή όχι. Είναι ένα θέμα πρωτίστως κοινωνικό και δευτερευόντως αστυνομικό».
O κ. Ρήγας πρόσθεσε πως: «Δεν θα κρίνω το πόρισμα της ΕΔΕ, το οποίο δεν είναι ουσιαστικά δεν γνωρίζουμε ακόμα. Από την πρώτη στιγμή ότι θα γίνει έρευνα. Εις βάθος, γίνεται. Βλέπετε έχουν περάσει τόσες μέρες σχεδόν. Πάμε για τρίτη εβδομάδα και υπάρχει το πόρισμα σε εξέλιξη. Υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη γιατί είχαμε πει ότι το πόρισμα πρέπει να έχει ένα λεπτό χειρισμό για να δούμε ακριβώς τις ευθύνες του καθενός. Να πούμε όμως εδώ ότι πρέπει να δούμε ακριβώς τις ευθύνες του καθενός.
Ξέρετε, η λογοδοσία και η ευθύνη είναι και έχει και αντικειμενικά και υποκειμενικά χαρακτηριστικά. Μπορεί και εμείς να θεωρούμε, μπορεί καθένας να θεωρεί ότι όταν γίνει ένα λάθος, μια αστοχία, μια αμελή, ένας λάθος στους χειρισμός, να πρέπει να φύγει όλος ο κόσμος. Αυτό πρέπει να το ελέγξει όμως η έρευνα και πρέπει να γίνει μια έρευνα εις βάθος. Και βλέπετε ότι έχουμε και σταδιακά κάποιες αποφάσεις που παίρνονται ανάλογα με το τι καινούργια εμφανίζεται».
Ανέφερε πως «οι δύο τελευταίοι δυστυχώς συνάνθρωποί μας που έχασαν τη ζωή τους νέοι άνθρωποι, δεν έγιναν μέσα σε αγωνιστικούς χώρους, έγιναν με χουλιγκανισμό και οπαδικές επιθέσεις και βία εκτός αγωνιστικών χώρων. Τώρα το να μπορούμε πραγματικά να πάμε στην εποχή του ρομαντισμού, να μπορούμε να πηγαίνουμε όλοι οι φίλαθλοι στο γήπεδο, θα ήταν πραγματικά θα ήταν το ιδεατό για όλους μας. Πρέπει όμως να δούμε πραγματικά τα κοινωνικά χαρακτηριστικά που οδηγούν τους νέους, τους φιλάθλους μέσα από τον αθλητισμό, μέσα από την οπαδική επιθυμία και προτίμηση. Γιατί οδηγούνται σε αυτές τις επιθέσεις».
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More