Μητσοτάκης σε Τασούλα: Να πρυτανεύσει η λογική και ο διάλογος για να αποφύγουμε τα χειρότερα στις σχέσεις ΕΕ – ΗΠΑ

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε το πρωί της Τρίτης (20/01) στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.
Σε απευθείας σύνδεση με το ertnews.gr η συνάντησή τους:
«Σας φέρνω νέα ταραγμένων θαλασσών – Το 2026 μπήκε με πρωτοφανείς διεθνείς γεωπολιτικές και γεωοικονομικές προκλήσεις – Αμφισβητούνται βασικές σταθερές στις οποίες οικοδομήθηκε η μεταπολεμική ειρήνη και ευημερία», είπε ο Πρωθυπουργός στη συζήτηση που είχε με τον Κωνσταντίνο Τασούλα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη «να πρυτανεύσει η λογική και ο διάλογος για να αποφύγουμε τα χειρότερα στις σχέσεις Ε.Ε.-ΗΠΑ. Η Ελλάδα έχει στρατηγικές σχέσεις με ΗΠΑ, αλλά είναι και μέλος της ΕΕ – έχουμε αγωνιστεί για την υπεράσπιση πολυμέρειας και Διεθνούς Δικαίου».
«Σε αυτό το περιβάλλον πρώτο το συμφέρον της Πατρίδας – Εθνική προτεραιότητα η ενίσχυση των ΕΔ και η αποτρεπτική μας ικανότητα», πρόσθεσε.


www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More