Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαχαλεπί από ροδόσταγμα και τριαντάφυλλο: Ο βασιλιάς του καλοκαιριού στην κυπριακή γαστρονομία

Μαχαλεπί από ροδόσταγμα και τριαντάφυλλο : ο βασιλιάς του καλοκαιριού στην κυπριακή γαστρονομία

Το φημισμένο παραδοσιακό επιδόρπιο της Κύπρου μαχαλεπί αποτελεί τον βασιλιά του καλοκαιριού στην κυπριακή γαστρονομία. 

Μιλώντας από τον Πρωταρά και το γνωστότερο καφενείο της περιοχής, ο σεφ Κυριάκος Θεοχαρίδης εξήγησε τον τρόπο παρασκευής του γλυκού, με άμυλο αραβοσίτου (νισιαστό στα κυπριακά) νερό και ζάχαρη, το οποίο αφού ψηθεί και παγώσει σερβίρεται με θρυμματισμένα παγάκια, σιρόπι και παγωτό τριαντάφυλλο. 

Ο κος Αντώνης Αντωνίου διευθυντής της ξενοδοχειακής μονάδας της περιοχής προσκάλεσε τους τηλεθεατές της ΕΡΤ να βρεθούν στο σημείο και να απολαύσουν το κυπριακό μαχαλεπί. 

Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More