Λευκωσία: Τελευταίος γύρος επαφών σήμερα (7/7), πριν από την Πολυμερή για το Κυπριακό
Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη συναντάται αυτή την ώρα η ειδική απεσταλμένη του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν ενώ στη συνέχεια θα συναντήσει και τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ.
Ανταπόκριση – Κωστής Κωνσταντίνου
Πρόκειται έναν τελευταίο γύρο επαφών ενόψει της πολυμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό την ερχόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη και στο πλαίσιο αυτού του γύρου η κυρία Ολγκίν θα συναντήσει σήμερα και τους δύο διαπραγματευτές.
Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης «είναι έτοιμος για όλα τα σενάρια», όπως δήλωσε χθες ο αναπληρωτής κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου. Δεν έκρυψε ωστόσο ότι από τις δημόσιες δηλώσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς και γενικότερα της στάση της, «δεν δημιουργούνται ρεαλιστικές προσδοκίες ότι είμαστε στο σημείο που θα επιθυμούσαμε». Προσθέτοντας ότι, «εμείς θα αξιοποιήσουμε αυτή τη συνάντηση, επενδύουμε στην πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα, στηρίζουμε την αποστολή της κ. Ολγκίν και θα πάμε στη Νέα Υόρκη».
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More