Λακωνία: Πεζοπορική εξόρμηση ΕΟΣ Σπάρτης στο Αρτεμίσιο
Το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, την πεζοπορική εξόρμηση στο Αρτεμίσιο που αναβλήθηκε την προηγούμενη Κυριακή λόγω καιρού.
Η πεζοπορική εξόρμηση έχει στόχο την ανάβαση στην κορυφή του όρους,
Μαλεβό, στα 1772μ.
Ώρες πορείας: 5 Β.Δ.: Β (μέτρια)
“Το περπάτημα – αναφέρει – θα ξεκινήσει από τον επαρχιακό δρόμο που κινείται από Νεστάνη προς Καρυά, σε διασταύρωση πάνω στο χωματόδρομο για Καρυά (περίπου εδώ: https://maps.app.goo.gl/aNfJJHBrwVNhJpy27). Μετά από μισή
ώρα περπάτημα σε χωματόδρομο, θα μπούμε σε μονοπάτι για ανάβαση στην κορυφή και θα επιστρέψουμε από τα ίδια”.
Η διαδρομή έχει πολύ ενδιαφέρον, καθώς συνδυάζει εντυπωσιακά το βράχινο και δασικό τοπίο. Η ίδια η κορυφή είναι βραχώδης και προσφέρει φοβερή θέα. Το τοπίο έχει μεγάλο μέρος πρασίνου, αλλά και κομμάτια ασκεπή.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More