Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου, 2026

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κως: Ισόβια κάθειρξη σε 38χρονο για κατ’ εξακολούθηση βιασμό της 13χρονης κόρης της συντρόφου του

dikastirio

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω ο 38χρονος κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις σεξουαλικής φύσης σε βάρος της 13χρονης θετής του κόρης, μετά την ολοκλήρωση τριήμερης ακροαματικής διαδικασίας.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος κατ’ εξακολούθηση με την επιβαρυντική περίσταση τέλεσης της πράξης από πρόσωπο που συνοικεί με την ανήλικη, ενώ κρίθηκε επίσης ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση, με θύμα πριν και μετά τη συμπλήρωση του 12ου έτους της ηλικίας. Στην απόφαση του δικαστηρίου επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών, καθώς και χρηματικό πρόστιμο 360 ημερησίων μονάδων, προς 10 ευρώ ημερησίως .

Τον Απρίλιο του 2021, η 13χρονη κοπέλα , μετά από μάθημα σεξουαλικής αγωγής, αποφάσισε να μιλήσει στη μητέρα της μέσω μηνύματος, περιγράφοντας κακοποιητικές συμπεριφορές από τον θετό της πατέρα. Η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελία της 45χρονης συζύγου στην αστυνομία. Από εκείνο το σημείο, ενεργοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, με εμπλοκή εξειδικευμένων επαγγελματιών υγείας και τις αναγκαίες ιατροδικαστικές εξετάσεις.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More