Σάββατο, 21 Ιουνίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΟΘ: Τριήμερο κοινωνικών εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης τιμά και φέτος την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με ένα τριήμερο προσφοράς σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη από τη μουσική και τη συμπερίληψη.  

Η αρχή θα γίνει στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου θα φιλοξενηθούν παιδιά, γονείς, εργαζόμενοι και εθελοντές από το Χαμόγελο του Παιδιού, την Παιδική Ομπρέλα, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και το κοινωνικό πρόγραμμα της Χ.Α.Ν.Θ. “ΜΑζί Ως Οικογένεια”, για να παρακολουθήσουν το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κ.Ο.Θ. ‘Φέλιξ και Φάννυ: παρέα με τους Μέντελσον’, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα Rodez.

Κυριακή 22 Ιουνίου, ώρα: 12:00, Αμφιθέατρο ΠΑ.ΜΑΚ.

Μουσικοί: Ευαγγελία Χατζηπέτρου (βιολί), Ιωάννης Στέφος (βιολοντσέλο), Μαριλένα Λιακοπούλου (πιάνο) 

Σκηνικά-κουστούμια:

Σύλληψη/ Συγγραφή/Σκηνοθεσία : Ανθή Σαββάκη

Φέλιξ Μέντελσον: Κωνσταντίνος Δημητρακάκης

Παραμάνα/Φάννυ Μέντελσον/ Κοπέλα: Ηλέκτρα Σαρρή

Ακολουθούν συναυλίες στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης – ΙΑΑ και στην ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης.

Οι μουσικοί της Κ.Ο.Θ. Μαρία Σπανού (βιολί), Χριστίνα Λαζαρίδου (βιολί), Αλεξάνδρα Βόλτση (βιόλα), Ζόραν Στέπιτς (βιολοντσέλο) ερμηνεύουν έργα των Χάυντν, Μποκερίνι, Μότσαρτ, Μπαχ, Ντβόρζακ και Κράισλερ.

Δευτέρα 23 Ιουνίου

Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων με Αναπηρία Θεσσαλονίκης «ΙΑΑ», ώρα 11:00

Τρίτη 24 Ιουνίου, ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, ώρα 10:00

Συμμετέχουν:

Μαρία Σπανού, Χριστίνα Λαζαρίδου, Αλεξάνδρα Βόλτση, Ζόραν Στέπιτς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More