Καύσωνας έξι ημερών σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες – Λήψη μέτρων αυτοπροστασίας
Έκτακτο δελτίο καιρού για τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, από σήμερα έως και το Σάββατο, εξέδωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.
Ειδικότερα, στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 35 έως 40 βαθμούς Κελσίου, με την πιο ζεστή μέρα να αναμένεται να είναι, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η 23η Ιουλίου.
Εν τω μεταξύ, τα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργείο Εργασίας για την υποχρεωτική παύση εργασιών για όλες τις χειρωνακτικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 17:00 το απόγευμα, λόγω καύσωνα, ισχύουν και για την ανατολική Ρόδο.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More