Καλαμάτα: Δυναμική συγκέντρωση αγροτών με πορεία τρακτέρ προς την πόλη

Δυναμικά εισέρχονται στον χορό των κινητοποιήσεων και οι αγρότες από τους συλλόγους Μελιγαλά και Μεσσήνης καθώς ξεκίνησαν με περισσότερα από 100 τρακτέρ για την Καλαμάτα.

Ήδη έχει σχηματιστεί μια μεγάλη πορεία από περίπου 100 τρακτέρ, από τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Σύλλογο της Μεσσήνης, από τους συλλόγους του Μελιγαλά και πρόθεσή τους είναι να μεταβούν στην πρωτεύουσα, στην Καλαμάτα.

Θα πραγματοποιήσουν πορεία μέσα από τους κεντρικούς δρόμους, μέσα από τον πεζόδρομο, στην οδό Αριστομένους, για να καταλήξουν στο κτίριο της Περιφέρειας, σύμφωνα με πληροφορίες, όπου θα επιδώσουν ψηφίσματα στους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες. Πρόθεσή τους είναι να κλιμακώσουν περαιτέρω τις επόμενες μέρες, πάντα σε απόλυτη συνεργασία και με τα πανελλαδικά μπλόκα.

Μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας υπάρχουν τόσο στον κόμβο του αεροδρομίου όσο και στον κόμβο που συνδέει την πόλη της Μεσσήνης με τον εθνικό δρόμο. Υπάρχουν μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις με σκοπό προφανώς να μην τους επιτρέψουν να κλείσουν τόσο τον κόμβο του αεροδρομίου όσο και τον κόμβο που συνδέει τη Μεσσήνη με τον εθνικό οδικό άξονα, τον αυτοκινητόδρομο.

Είναι ουσιαστικά η πρώτη δυναμική κινητοποίηση και των αγροτών της Μεσσηνίας σε αυτό το χώρο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που βλέπουμε από τους αγρότες σε όλη τη χώρα.
Τα προβλήματά τους είναι αρκετά. Αντιμετωπίζουν μια από τις χειρότερες ελαιοκομικές περιόδους φέτος, λόγω πολλών συνθηκών, που έχουν να κάνουν και με τη λειψυδρία.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More