Καιρός: Σε σταδιακή, αισθητή άνοδο η θερμοκρασία – Πρόγνωση από την Ν. Ζιακοπούλου
Σε άνοδο η θερμοκρασία, θα υποχωρήσει και ο πρωινός παγετός, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Οι όποιες βροχές θα είναι λίγες και τοπικές χωρίς να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα. Ακόμα υψηλότερες θα είναι οι θερμοκρασίες την Μ. Εβδομάδα με τον καιρό σε πλήρως ανοιξιάτικη τροχιά.
Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες βροχές από το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ μόνο στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.
Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς.
Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι δυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς.
Την Παρασκευή περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με σύντομες βροχές σε Αιγαίο και Κρήτη. Οι βοριάδες έως 7 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.
Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More