Κάτω Αχαΐα: Απολογούνται οι μαθητές που κατηγορούνται για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών σε σχολείο

Απολογούνται σήμερα οι εμπλεκόμενοι μαθητές σε περιστατικό αγοραπωλησίας κάναβης σε σχολείο στη Δυτική Αχαΐα, που είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένας 13χρονος μαθητής -μετά από χρήση- εντός του σχολικού κτιρίου.
Οι Αρχές σχημάτισαν δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των ανηλίκων, για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών, της χρήσης ναρκωτικών και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η υπόθεση ξεκίνησε όταν ένας 13χρονος μαθητής, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Γυμνασίου στη Δυτική Αχαΐα, χρησιμοποίησε κάνναβη εντός του σχολικού συγκροτήματος. Αποτέλεσμα αυτής της πράξης ήταν η εμφάνιση έντονων σπασμών, με αποτέλεσμα ο μαθητής να διακομιστεί άμεσα στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 13χρονος είχε προμηθευτεί τα ναρκωτικά από δύο 15χρονους μαθητές, οι οποίοι του τα πώλησαν αντί 15 ευρώ. Οι αρχές, αφού εντόπισαν τους δύο 15χρονους, προχώρησαν σε συλλήψεις και, κατά τη διάρκεια ερευνών στις οικίες τους, βρήκαν και κατάσχεσαν δύο κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη πέντε γονέων των ανήλικων κατηγορουμένων για παραμέληση της εποπτείας των παιδιών τους, σε συνέχεια της διαπίστωσης ότι δεν είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή της εγκληματικής δραστηριότητας των παιδιών τους.
φωτο αρχείου
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More