Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου, 2026

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιράκ: Απορρίπτουμε τη χρήση γης, εναέριου χώρου και χωρικών μας υδάτων ως ορμητήριο εναντίον οποιασδήποτε χώρας

Το Ιράκ επιβεβαίωσε την Πέμπτη (15/1) την κατηγορηματική του απόρριψή για χρήση γης, εναέριου χώρου ή χωρικών του υδάτων ως ορμητήριο για οποιεσδήποτε στρατιωτικές ενέργειες που στοχεύουν οποιαδήποτε χώρα. Αυτό συμβαίνει εν μέσω κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων και των απειλών των ΗΠΑ για παρέμβαση στο Ιράν μετά τις διαμαρτυρίες και τη συνεχιζόμενη καταστολή εκεί.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού των Ιρακινών Ενόπλων Δυνάμεων, Σαμπάχ αλ-Νουμάν, δήλωσε: «Η Δημοκρατία του Ιράκ επιβεβαιώνει τη σταθερή θέση της που απορρίπτει τη χρήση της γης, του εναέριου χώρου ή των χωρικών υδάτων της ως ορμητήριο για οποιεσδήποτε στρατιωτικές ενέργειες που στοχεύουν οποιαδήποτε χώρα».

Η δήλωση ανέφερε ακόμη ότι αυτή η θέση έρχεται «υπό το φως των ταχέως εξελισσόμενων περιφερειακών εξελίξεων και της συνοδευτικής κλιμάκωσης και των απειλών που επηρεάζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής».

Το Ιράκ κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να «επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να δώσουν προτεραιότητα στον διάλογο και να αποφύγουν την κλιμάκωση», τονίζοντας την ανάγκη για σοβαρές προσπάθειες για την επίλυση των διαφορών με ειρηνικά και διπλωματικά μέσα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η σταθερότητα της περιοχής.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Πηγή: skynewsarabia

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More