Τρίτη, 12 Αυγούστου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θραύσμα μετεωρίτη παλαιότερο από τη Γη έπεσε σε σπίτι στην Τζόρτζια

meteoritis-1

Στις 6 Ιουνίου, οι οδηγοί στην επαρχία Νιούτον της Τζόρτζια αντίκρισαν μια εντυπωσιακή μπάλα φωτιάς να διασχίζει τον ουρανό. Επρόκειτο για μετεωρίτη που διαλύθηκε στην ατμόσφαιρα, αφήνοντας πίσω του μικρότερα κομμάτια.

Ένα από αυτά, στο μέγεθος βελανιδιάς, διαπέρασε την οροφή σπιτιού και κατέληξε στο σαλόνι, λίγα μόλις μέτρα από τον καναπέ όπου καθόταν ένας πατέρας με τον γιο του.

Η ανάλυση του θραύσματος από τον πλανητικό γεωλόγο του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια, Σκοτ Χάρρις, αποκάλυψε ότι σχηματίστηκε πριν από 4,56 δισεκατομμύρια χρόνια — περίπου 20 εκατομμύρια χρόνια πριν από τον σχηματισμό της ίδιας της Γης.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, πρόκειται για τον 27ο μετεωρίτη που έχει ανακτηθεί στην πολιτεία και τον 6ο που έχει καταγραφεί επίσημα.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More