Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: 8ο Γλέντι Σαρακατσαναίων στο Φράγμα Θέρμης

sarakatsanaioi2

Στο μεγάλο γλέντι των Σαρακατσαναίων στο Φράγμα Θέρμης που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 30 Αυγούστου, πλήθος κόσμου χόρεψε με την ψυχή του.

Όπως είπε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Περίμετρος» ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μουλαράς, «Τα χορευτικά τμήματα στο Σύλλογό μας ξεκινούν από τεσσάρων χρονών, ενώ ο πιο ηλικιωμένος χορευτής μας είναι 87 ετών. Προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε τη σαρακατσάνικη κουλτούρα μας, τα ήθη και τα έθιμα σε κάθε παιδί. Ο Σύλλογος διοργανώνει και άλλα σεμινάρια για τη ράτσα μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Είναι τιμή για μένα που εκπροσωπώ τον πρώτο σύλλογο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, ήδη απ’ το 1965».

Σύμφωνα με τον κ. Μουλαρά, μετά την μετονομασία του πάρκου στη συμβολή των οδών Μπότσαρη και Βασ. Όλγας στη Θεσσαλονίκη σε Πάρκο Σαρακατσαναίων Οπλαρχηγών, αναμένεται η ολοκλήρωση του Παραδοσιακού Σαρακατσάνικου Οικισμού, σε έκταση περίπου 20 στρεμμάτων που παραχώρησε ο δήμος Θέρμης.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Και στα Βασιλικά της Θέρμης πραγματοποιήθηκε το γλέντι του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Δήμου Θέρμης.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More