Θεσσαλονίκη: Συμμορία πέντε ατόμων ξάφριζε σπίτια και αυτοκίνητα στην Πυλαία
Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ταυτοποίησαν και εντόπισαν άτομα, τα οποία εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, προχωρώντας σε αυτόφωρες συλλήψεις και τον σχηματισμό δικογραφιών για περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα,
– Σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη σε βάρος πέντε ατόμων, ηλικίας 33, 44, 23 (γυναίκα), 43 και 50 (γυναίκα) ετών για τρεις περιπτώσεις κλοπής εντός καταστήματος και τρεις περιπτώσεις κλοπής από Ι.Χ. αυτοκίνητα, εκ των οποίων οι δύο κατά συναυτουργία. Ανωτέρω πράξεις έλαβαν χώρα το χρονικό διάστημα από 13-12-2023 έως 06-04-2024 στην ευρύτερη περιοχή της Πυλαίας, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των (1.300) ευρώ και διαφορά προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των ιδιοκτητών.
Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, απογευματινές ώρες χθες (19-06-2024), έναν 40χρονο για δύο περιπτώσεις κλοπής από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στην περιοχή της Καλαμαριάς, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε διάφορα έγγραφα.
Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς προέκυψε ότι ο 40χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 06-07-2023 έως 16-11-2023, στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμαριάς, προέβη σε επιπλέον πέντε περιπτώσεις κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) από καταστήματα, αφαιρώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.165 ευρώ, ένα τάμπλετ και διάφορα προϊόντα.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά συνέλαβαν, απογευματινές ώρες χθες (19-06-2024), τρεις άντρες, ηλικίας 50, 39 και 49 ετών, οι οποίοι κατελήφθησαν εντός εγκαταλελειμμένου κτηρίου να αφαιρούν διάφορα εργαλεία συνολικής αξίας 1.000 ευρώ περίπου.
Συνελήφθη, από κληθέντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκηδόνας, μεσημβρινές ώρες χθες, νεαρός, ο οποίος εντοπίστηκε από αρμόδιο υπάλληλο δημόσιου οργανισμού πλησίον εγκατάστασης του ανωτέρω οργανισμού, έχοντας προκαλέσει νωρίτερα φθορές από κοινού με νεαρούς συνεργούς του. Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκηδόνας προέκυψε ότι ο νεαρός, μαζί με τους συνεργούς του, απογευματινές ώρες την 18-06-2024 και πρώτες πρωινές ώρες την 19-06-2024 διέρρηξαν φυλάκια του οργανισμού και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους εργαλεία και προσωπικά αντικείμενα των υπαλλήλων.
Οι συλληφθέντες και οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν και θα υποβληθούν αντίστοιχα, στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More