Θεσσαλονίκη: Οι συνοικίες τρώνε γκουρμέ και διηγούνται τις δικές τους ιστορίες
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού συνεχίζουν τις γαστρονομικές εκδηλώσεις με τίτλο «Ζαμάν φουντ stories» στην Αγορά Μοδιάνο, στο πλαίσιο των 59ων Δημητρίων.
Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, στις 19:00, θα φιλοξενηθούν γνωστά εστιατόρια τα οποία αποδεικνύουν περίτρανα ότι η γαστρονομική Θεσσαλονίκη δεν περιχαρακώνεται στο κέντρο της πόλης. Στις συνοικίες, δίπλα στα παραδοσιακά στέκια, μια νέα γενιά chef και επιχειρηματιών καταφέρνουν να αποκεντρώσουν τη γαστρονομία, πιστοποιώντας καθημερινά ότι οι γεύσεις της πόλης μοιράζονται σε πολλές γειτονιές! Η απόφαση του να επενδύσει κανείς ανατολικά ή δυτικά της πόλης, παίρνοντας το ρίσκο να αφήσει τη σιγουριά του κέντρου και να ακολουθήσει τους κώδικες και τις συνήθειες της συγκεκριμένης περιοχής, αποτελεί το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ των ιδιοκτητών των εστιατορίων που τόλμησαν να κάνουν το επόμενο βήμα.
Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει ο εξειδικευμένος σε θέματα γαστρονομίας δημοσιογράφος Κώστας Γιάντσιος. Το παραδοσιακό πιάτο με γκουρμέ πινελιές, θα ετοιμάσει ο chef Ανδρέας Κλαυδιανός με τους σπουδαστές Ανώτερης Σχολής Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής υπό την επίβλεψη του καθηγητή Αγάπιου Παμπουκίδη.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More