Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: «Δίκαιοι μεταξύ των Εθνών» ανακηρύχθηκαν οι Ν. Χατζηγιαννάκης και Στ. Παπαδόπουλος – Έσωσαν οικογένειες Εβραίων

Στον Νικόλαο Χατζηγιαννάκη και τον Στυλιανό Παπαδόπουλο απονεμήθηκε ο τίτλος των «Δικαίων Μεταξύ των Εθνών» σε μία σεμνή τελετή στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για την ηρωική τους πράξη να σώσουν Εβραίους την εποχή του Ολοκαυτώματος.

Ο τίτλος των «Δικαίων Μεταξύ των Εθνών» απονέμεται σε μη Εβραίους ήρωες, που διέσωσαν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Ο Νικόλαος Χατζηγιαννάκης με μεγάλη τόλμη έσωσε τις οικογένειες  Περαχιά και Κοέν.

O  Στυλιανός Παπαδόπουλος στη σκοτεινή εποχή της γερμανικής κατοχής διέσωσε τον Αβραάμ και την Λούτσα Λεβί.

Στα άτομα, που αναγνωρίζονται ως “Δίκαιοι μεταξύ των Εθνών” απονέμεται ένα μετάλλιο που φέρει το όνομά τους, ένα πιστοποιητικό τιμής και το προνόμιο να προστεθούν τα ονόματά τους στο Τείχος της Τιμής στον Κήπο των Δικαίων στο Yad Vashem στην Ιερουσαλήμ.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Σταματόπουλος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More