Τετάρτη, 18 Ιουνίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Γαστρονομική εκδήλωση «Μαγειρεύουμε στις ρίζες μας»

screenshot-11

Η Μακεδονική Κουζίνα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς, με πιάτα που συνδυάζουν αυθεντικά υλικά και μοναδικές παραδόσεις. Στην εκδήλωση «Μαγειρεύουμε στις Ρίζες μας», οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξανά τη μαγεία της τοπικής μας γαστρονομίας.

Ντολμαδάκια, μαντί, ποντιακές και βλάχικες πίτες, γεμιστά, σουτζουκάκια είναι λίγα μόνο από τα πιάτα που χαρακτηρίζουν τον τόπο μας. Η Μακεδονική Κουζίνα δεν είναι απλώς γεύσεις– είναι εμπειρία. Είναι παρελθόν και παρόν μαζί στο ίδιο πιάτο.

Η εκδήλωση «Μαγειρεύουμε στις Ρίζες μας» καλεί τους συμμετέχοντες να γευτούν και να θυμηθούν τις γεύσεις που τους μεγάλωσαν. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα LEADER και διοργανώνεται από την Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης, με στόχο την ανάδειξη και την αξιοποίηση της Μακεδονικής Κουζίνας, τόσο στον τουρισμό, όσο και στην καθημερινή επιχειρηματική πράξη.

Πρώτες ύλες από τον τόπο μας. Τεχνικές που αντέχουν στον χρόνο. Αρώματα που ξυπνούν μνήμες και ταξιδεύουν σε ένα σταυροδρόμι γεύσεων, πολιτισμών αλλά και διατροφικής αξίας.

Στην εκδήλωση «μαγειρεύουμε στις ρίζες μας», αποδείχθηκε ότι το φαγητό δεν είναι μόνο γεύσεις. Αλλά και ιστορία, ταυτότητα, … και πάνω από όλα αυθεντικές συνταγές με τα γνήσια υλικά της μακεδονικής γης.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Συράκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More